Den ordentliga och eleganta handstilen som den här tjejen har anses vara den bästa i världen - TittaPaVideon.se
x
Den ordentliga och eleganta handstilen…
Hon tvingades dra ut alla sina tänder, men nu visar den här kvinnan upp sitt nya leende En murare hittar en påse full med pengar och lämnar tillbaka den till sin ägare, som belöning får han ett fast jobb

Den ordentliga och eleganta handstilen som den här tjejen har anses vara den bästa i världen

22 Mars 2021 • Av sofia
1.521
Advertisement

Handstil är en färdighet som håller på att gå förlorad. Om detta en gång var något man tränade på genom specifika övningar för att göra handskriften tydlig och elegant, tenderar vi idag med användning av datorer och tekniska apparater alltmer att överge penna och papper till förmån för tangentbordet. Om det å ena sidan tillåter oss att påskynda skrivarbetet, får vi å andra sidan inte längre chansen att träna på hur vi skriver på papper. Hur många av oss har någon gång anklagats för att ha en obegriplig handstil? Detta är verkligen inte fallet med Prakriti Malla, en 14-årig nepalesisk tjej som har utsetts som personen med världens bästa handskrift.

Hennes snygga och prydliga texter, noggrant skrivna för hand, verkar återge detaljerade datortypsnitt. Det är faktiskt ingen tillfällighet att många har föreslagit att hennes stil borde bli ett typsnitt på datorn. Prakriti har verkligen en medfödd talang, som hon emellertid har odlat med passion och kärlek. Innan hon blev känd runt om i världen för sättet hon skriver på, berömdes hon redan av sin familj, skolkamrater och lärare, alla uppmärksammade hennes färdigheter.

Texterna hon skriver är snygga, pydliga och felfria. Varje ord ligger alltid på samma avstånd från varandra och symmetrin är verkligen imponerande. Den unga eleven blev känd för detta i sitt land och fick en utmärkelse av de nepalesiska väpnade styrkorna för sin obestridliga talang och har deltagit i flera tematävlingar.

Advertisement

Är det möjligt att skriva sådana eleganta och snygga texter för hand? Självklart. Det är inte lätt men med ständig träning kan du definitivt bli bättre. Att skriva är ett sätt att uttrycka sig själv och lära sig begrepp snabbare och mer effektivt, och det skulle verkligen vara bra ifall vi alla ägnade mer tid åt denna aktivitet. Det kommer säkert att vara svårt att närma sig Prakritis nivå, men vi är säkra på att även du fick lust att ta en penna och ett papper och försöka härma hennes fascinerande sätt att uttrycka sig.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack