Den ordentliga och eleganta handstilen som den här tjejen har anses vara den bästa i världen

av sofia

22 Mars 2021

Den ordentliga och eleganta handstilen som den här tjejen har anses vara den bästa i världen
Advertisement

Handstil är en färdighet som håller på att gå förlorad. Om detta en gång var något man tränade på genom specifika övningar för att göra handskriften tydlig och elegant, tenderar vi idag med användning av datorer och tekniska apparater alltmer att överge penna och papper till förmån för tangentbordet. Om det å ena sidan tillåter oss att påskynda skrivarbetet, får vi å andra sidan inte längre chansen att träna på hur vi skriver på papper. Hur många av oss har någon gång anklagats för att ha en obegriplig handstil? Detta är verkligen inte fallet med Prakriti Malla, en 14-årig nepalesisk tjej som har utsetts som personen med världens bästa handskrift.

via studyinternational.com

Advertisement
kristinferguson/twitter

kristinferguson/twitter

Hennes snygga och prydliga texter, noggrant skrivna för hand, verkar återge detaljerade datortypsnitt. Det är faktiskt ingen tillfällighet att många har föreslagit att hennes stil borde bli ett typsnitt på datorn. Prakriti har verkligen en medfödd talang, som hon emellertid har odlat med passion och kärlek. Innan hon blev känd runt om i världen för sättet hon skriver på, berömdes hon redan av sin familj, skolkamrater och lärare, alla uppmärksammade hennes färdigheter.

Advertisement

kristinferguson/twitter

Texterna hon skriver är snygga, pydliga och felfria. Varje ord ligger alltid på samma avstånd från varandra och symmetrin är verkligen imponerande. Den unga eleven blev känd för detta i sitt land och fick en utmärkelse av de nepalesiska väpnade styrkorna för sin obestridliga talang och har deltagit i flera tematävlingar.

Utkal Today/Youtube

Utkal Today/Youtube

Är det möjligt att skriva sådana eleganta och snygga texter för hand? Självklart. Det är inte lätt men med ständig träning kan du definitivt bli bättre. Att skriva är ett sätt att uttrycka sig själv och lära sig begrepp snabbare och mer effektivt, och det skulle verkligen vara bra ifall vi alla ägnade mer tid åt denna aktivitet. Det kommer säkert att vara svårt att närma sig Prakritis nivå, men vi är säkra på att även du fick lust att ta en penna och ett papper och försöka härma hennes fascinerande sätt att uttrycka sig.

Advertisement