En murare hittar en påse full med pengar och lämnar tillbaka den till sin ägare, som belöning får han ett fast jobb

av sofia

22 Mars 2021

En murare hittar en påse full med pengar och lämnar tillbaka den till sin ägare, som belöning får han ett fast jobb
Advertisement

Ibland är det de enklaste jobben som ger oss störst tillfredsställelse, inte bara för att hårt arbete alltid belönas förr eller senare, utan även för att det kan vara anledningen till att en livsförändrande händelse inträffar som gör livet bättre. Precis som det som hände med den 31-åriga argentinska muraren, som medan han renoverade ett hus som tidigare hade brunnit, upptäckte något som skulle förändra hans öde för alltid...

via Nation

Advertisement
Nation

Nation

Den 31-åriga mannen heter Saul Jimenez, han bor i Argentina och för att försörja sin familj (mannen har en fru och fyra barn) arbetar han ibland som icke-professionell murare. Renoveringen av taket på ett hus som tidigare hade brunnit blev en möjlighet för honom att förändra sitt liv till det bättre tack vare hans goda omdöme och hans starka ansvarskänsla.

Advertisement
Nation

Nation

När Saul renoverade taket hittade han en påse med över 250 000 argentinska pesos bland spillrorna, en mycket stor summa som ingen någonsin skulle ha vågat hoppas på att upptäcka av en slump. De flesta skulle förmodligen ha bestämt sig för att hålla den upptäckten hemlig och tagit med sig pengarna hem för att förändra sitt liv, men den 31-åriga muraren, med en fru och fyra barn att försörja, funderade över saken noga och fattade tillslut rätt val...

Nation

Nation

Saul Jimenez bestämde sig faktiskt inte för att behålla pengarna, utan beslutade att återlämna påsen till sin rättmätiga ägare eller till den tidigare hyresgästen som bott i huset som brunnit. Mannen visste att precis på samma sätt som han behövde pengar, behövde den föredetta ägaren till det förstörda huset också pengar, som förmodligen hade gömt undan 250 000 pesos för att kunna ta till dem i svåra stunder.

Så slutligen återlämnade Saul påsen full med pengar till ägaren Oscar Alberto Calvo, som kände sig mycket rörd av den generösa gesten från den här ärliga muraren som inte hade tvekat en sekund med att göra rätt val!

Nation

Nation

För att belöna Saul bestämde sig Oscar för att sprida hans historia och hans gest och skicka den till borgmästaren i Alvear, där mannen levde och arbetade: "Mina kära vänner, jag vill presentera den här personen för er. Han heter Saúl Jiménez och hittade pengar bland spillrorna som han utan att tveka gav tillbaka till mig. Det finns mycket ärliga människor i Alvear!"
 
Borgmästaren i Alvear belönade hans ärlighet med ett fast jobb vid City Department of Public Works när han fick höra Sauls berättelse och hur generös han varit. En rörande berättelse som återigen lär oss att ärlighet, medmänsklighet och rättvisa alltid lönar sig!
 
Grattis, Saul!
 
 
 

Advertisement