Han lever i en fattig familj, men vid 6-års ålder är han redan ett matematiskt geni och belönas med ett stipendium

av sofia

26 Mars 2021

Han lever i en fattig familj, men vid 6-års ålder är han redan ett matematiskt geni och belönas med ett stipendium
Advertisement

Visste du att Wolfgang Amadeus Mozart komponerade sin första kompletta musikaliska melodi på piano när han bara var fyra år gammal? Han må visserligen ha studerat hårt, men den medfödda talangen spelade garanterat in. Precis som i fallet med detta extraordinära barn på bara sex som bor i Tanzania och kommer från en fattig familj men som, tack vare en video som delats av hans matematiklärare, har blivit ett webbfenomen med en extraordinär gåva!

via Ayo TV

Advertisement
AyoTV/YouTube

AyoTV/YouTube

Pojekn heter Charles Mathias Mbena, bor i den fattiga byn Morogoro i Tanzania och har en medfödd talang för matematik och siffror. Charles är det yngsta barnet i en familj som består av fyra familjemedlemmar och har bara gått i grundskolan i två månader, en relativt kort tid men tillräckligt för att hans matematiklärare skulle inse att detta barn var ett riktigt mattegeni.

Charles blev ett litet webbfenomen i samband med att hans grundskolelärare delade en kort video på nätet där han bad pojken lösa några matematiska problem med medelhög svårighet och fick slutresultatet rätt varje gång. Charles har en gåva som är mycket sällsynt för hans ålder.

Advertisement
AyoTV/YouTube

AyoTV/YouTube

Charles har alltid varit väldigt uppriktig om det och har vid flera tillfällen bekräftat att han alltid har haft denna passion och att han var bra på matte och siffror redan innan han började i grundskolan: "Jag tar bara hjälp av mina fingrar. Jag vet att jag har tio fingrar och 10 tår och det är mitt första nummer 20! "
 
 
 

Ayo TV/YouTube

Ayo TV/YouTube

En man som ursprungligen kommer från Tanzania men som är bosatt i USA, vid namn Ernest Makulillo, tog Charles berättelse till hjärtat och erbjöd sig att finansiera barnets studier och hjälpa hans familj: "Jag vill att han ska kunna gå på college i Morogoro där han inte bara får mer uppmärksamhet och självförtroende utan också kan finslipa sina matematiska färdigheter! "

Ayo TV/YouTube

Ayo TV/YouTube

Tack vare den storhjärtade mannen från Tanzania behöver Charles och hans familj inte längre oroa sig. 6-åringen går vidare med sina studier och vill fortsätta utvecklas till ett litet mattegeni, medan hans föräldrar kommer att få det ekonomiska stöd de förtjänar för att försörja sin familj och ge sin lilla son en chans till en bättre framtid.
 
Grattis lilla Charles, vi önskar dig en framtid full av siffror och... personlig tillfredsställelse!
 
 

Advertisement