En pappa ger sin dotter ett ultimatum: "Antingen hittar du ett riktigt jobb och betalar hyra till mig eller så får du flytta ut"

av sofia

16 Mars 2021

En pappa ger sin dotter ett ultimatum: "Antingen hittar du ett riktigt jobb och betalar hyra till mig eller så får du flytta ut"
Advertisement

Föräldrar uppfostrar sina barn i hopp om att lyckas forma människor som en dag kommer att bli självständiga. Många föräldrar bidrar till en del av de nödvändiga utgifter för sina barn tills de blir helt självständiga, medan andra vägrar att fortsätta ge ekonomiskt stöd åt sina barn när de väl är vuxna. Detta är fallet med den här pappan, som gav sin 24-åriga dotter ett ultimatum, att antingen hitta ett riktigt jobb som gjorde att hon kunde bidra till familjens utgifter eller så kunde hon lämna hemmet. Det är pappan som berättar historien.

via reddit.com/AITA

Advertisement
Not the actual photo/Pixy

Not the actual photo/Pixy

Mannen berättar att hans dotter var tvungen att flytta tillbaka in hos honom och hans fru. Flickan, vars identitet fortfarande är okänd, hade bott ensam sedan hon var 19 men på grund av omständigheterna hade hon tvingats lämna sin lägenhet. Flickan studerar vid universitetet och arbetar som assistent. Hon får ingen månadslön men har en timlön som betalas ut var sjätte månad. Trots att kvinnan både arbetar och studerar hävdar pappan att hon bör betala hyra. Det faktum att flickan i fråga är hans dotter förändrar inte saken eftersom han inte anser att han kan låta en vuxen kvinna bo gratis i hans hem.

Så en dag bestämde han sig för att prata med henne. Hans dotter säger att hon gör sitt bästa men att hon är överväldigad av arbete och studier. Hennes pappa svarar henne att det inte är ett riktigt jobb att vara assistent och att hon måste hitta ett jobb som gör att hon kan täcka sin månadshyra. Mannen ger henne sedan ett ultimatum: om hon inte hittar ett jobb som gör att hon kan bidra till utgifterna i hemmet, måste hon flytta ut och hitta ett annat boende.

Advertisement
Not the actual photo/peterziegler/Pixabay

Not the actual photo/peterziegler/Pixabay

Dottern började gråta och hävdade att hennes jobb är ett riktigt jobb och att det belopp hon får knappt räcker för att täcka hennes hyra och hennes studielån. Flickans mamma hörde konversationen och blev rasande. Hon anklagade sin man för att vara okänslig och försvarade sin dotter, som brinner för det hon gör och arbetar hårt. Faktum är att dottern går upp tidigt på morgnarna, sover väldigt lite, studerar, arbetar på sin avhandling och fortsätter att jobba som assistent. Hon slösar inte bort sin tid utan investerar i sin framtid.

Kvinnan fortsätter att ignorera sin man sedan bråket och han undrar vem som har rätt och vem som har fel. Hur länge bör föräldrarna vara ansvariga för sina barns utgifter? Borde man inte visa förståelse och belöna dem när de anstränger sig? Är det rätt att ställa ett ultimatum till en tjej som kämpar för att nå sina mål här i livet och som tillfälligt behöver lite hjälp av sina föräldrar?

Advertisement