Hon har ingen bh på sig på jobbet och kollegorna kritiserar henne och säger att hon klär sig "olämpligt"

av sofia

14 Mars 2021

Hon har ingen bh på sig på jobbet och kollegorna kritiserar henne och säger att hon klär sig "olämpligt"
Advertisement

Vi vet nog alla att det är viktigt att kunna anpassa sig efter olika sammanhang och att det finns vissa regler man bör följa. Man bör till exempel inte gå till skolan med olämplig klädsel, på samma sätt som man på universitetet, teoretiskt sett, inte kan gå och göra ett prov i flipflop och shorts. På arbetsplatsen är situationen densamma och eller till och med ännu mer viktig. Ett felaktigt eller olämpligt beteende på kontoret kan kosta dig din karriär. Naturligtvis beror det på arbetsmiljön och de regler som sätts upp för de anställda. Men vem är i slutändan villig att förlora ett jobb bara för att det krävs att man döljer tatueringar eller väljer en mer lämplig klädsel? På Reddit bad en kvinna om allmänhetens åsikt efter att ha avslöjat att hon inte bär någon behå på kontoret, något som lett till att hon fått många klagomål från sina kollegor.

Vem har rätt i det här fallet?

via Reddit

Advertisement
Karolina Grabowska (not the actual photo)

Karolina Grabowska (not the actual photo)

Flickan beskrev situationen objektivt, i ett inlägg på Reddit där hon bad andra människor om deras åsikt. Kvinnan hävdar att hon inte använde bh sedan två år tillbaka, inte ens på den föregående arbetsplatsen och att ingen någonsin hade klagat tidigare. På sin första dag på det nya jobbet dök hon som vanligt upp utan bh. Anledningen till detta val har med bekvämlighet att göra. En bh är ett plagg som är minst lika användbart som det är obekvämt för många kvinnor. Den första dagen på jobbet hade hon dock en helt vanlig tröja och ett par byxor på sig och underströk att det inte gick att se något genom tröjan. Tydligen lade dock några av hennes kollegor märke till detta ändå och kommenterade situtationen.

Nästa dag upprepade sig samma scenario, även om kvinnan hade på sig en t-shirt med en jacka över och därför var ännu mer täckt än den första dagen. Den här gången var det emellertid hennes handledares sekreterare som klagade och situationen blev därför ännu mer allvarlig. Kvinnan svarade att kontoret dock aldrig hade nämnt någon klädkod och att de anställda därför kan klä sig som de vill.

Advertisement
Pexels

Pexels

Sekreteraren svarade att även om det inte finns några specifika regler angående de anställdas klädval finns det fortfarande vissa "oskrivna" regler som alla på kontoret bör följa. Förmodligen hänvisade sekreteraren till så kallat "sunt förnuft", men den unga medarbetaren blev mycket störd över detta, eftersom hon inte ansåg att hon hade stridit mot några regler. Hennes klädval var anpassat efter yrket och var inte på något sätt avslöjande. Är det möjligt att det kan vara så stötande för andra att se en kvinna utan bh trots att hon inte bär avslöjande kläder? Detta är frågan som kvinnan vill ha svar på.

Vad tycker du?

Advertisement