Vid 14-års ålder säljer han souvenirer på gatan och pratar 12 olika språk - en turist upptäcker hans naturliga talang

av sofia

09 Mars 2021

Vid 14-års ålder säljer han souvenirer på gatan och pratar 12 olika språk - en turist upptäcker hans naturliga talang
Advertisement

Att bara vara 14 och praktiskt taget flerspråkig? Trots att det kanske kan låta omöjligt är denna extraordinära egenskap och skicklighet verklighet för den kambodjanska pojken vi ska berätta om idag och vi försäkrar er att huvudpersonen i denna mycket vackra sanna berättelse med ett lyckligt slut inte kommer från en rik familj som hade råd med dyra utbildningar för sin son, tvärtom. Thaksin har tillsammans med sin yngre bror alltid varit tvungen att kämpa för att ha råd med vatten och mat ...

via SCMP

Advertisement
Star TV/YouTube

Star TV/YouTube

Han heter Thaksin, är bara 14 år gammal och tillsammans med sin yngre bror lever han i en fattig familj i Kambodja. För att överleva hjälper  både pojken och hans bror till så gott de kan genom att sälja souvenirer till turister i det mycket välbesökta templet Ta Prohm i Angkor.

Detta arbete har gett Thaksin möjligheten att lära sig att kommunicera med turister från hela världen, och många gånger, för att sälja något och tjäna pengar för dagen, var han tvungen att lära sig några grundläggande ord på sina kunders språk. 

Advertisement
Star TV/YouTube

Star TV/YouTube

Med tiden har Thaksin lärt sig prata tolv språk mycket väl, inklusive kambodjanska som är hans modersmål, en färdighet som inte alla har och som har gjort att många turister i området har lagt märke till pojken. Personen som dock förändrade Thaksins öde var en turist av asiatiskt ursprung vid namn Venus Goon, som när hon började prata med pojken upptäckte att han behärskade 12 olika språk: "Det som verkligen överraskade mig var att träffa en sådan begåvad kille som talar mer än tio språk... Först pratade han med mig på kantonesiska, sedan berättade han för mig hur många språk han talade och jag tyckte att det var underbart, jag spelade in en video av honom när han pratade och delade den med några vänner."

Videon som Venus lade upp blev snabbt populär på nätet och gjorde Thaksin till en liten kändis i Kambodja, så pass mycket att Röda korset efter det att bilderna kommit ut tog ansvar för att se till att han fick mat och dessutom kommer att betala både för Thaksin och hans brors utbildning.

Star TV/YouTube

Star TV/YouTube

Thaksin kunde aldrig ha föreställt sig att den kantonesiska turisten skulle förändra hans liv genom att sprida dessa bilder på nätet, och nu verkar det som om hans dröm kommer att gå i uppfyllelse. Nu går den kambodjanska pojken i en språkskola i Zhuji, i provinsen Zhejianh i östra Kina och är en mönsterelev.

Vi önskar dig lycka till på 12 olika språk, kära Thaksin!

Advertisement