Vid 93-års ålder blir han förälskad i en annan kvinna och begär skilsmässa för att "börja om på nytt"

av sofia

06 Mars 2021

Vid 93-års ålder blir han förälskad i en annan kvinna och begär skilsmässa för att "börja om på nytt"
Advertisement

När man är ung upplever man kärleksrelationer på ett mycket starkt sätt. De kännetecknas av en romantik och en passion som är svåra att finna när man blir äldre. Men vem har sagt att en vacker kärlekshistoria inte kan födas även mellan två äldre människor? Det finns många exempel på denna typ av kärlekshistorier, det är bara att vi inte är vana vid att höra om dem.

En 93-årig pensionär från Arezzo i Italien bestämde att han ville "börja om på nytt" efter det att han träffat sin "tvillingsjäl", en 86-årig kvinna. Det är inget fel med att vilja njuta av de sista åren av sitt liv tillsammans med sin käraste, om det inte var för att mannen beslutat att avsluta sitt långvariga äktenskap med sin fru som är 7 år yngre än han. Mannen begärde skilsmässa, trots att hans barn och barnbarn försökte övertyga honom om att inte göra det.

via Repubblica

Advertisement
Pexels

Pexels

Det verkar som att mannen hade träffat sin nya "partner" på en kulturföreningsträff några månader tidigare. Bland dans och kortspel verkar de två ha funnit varandra och blivit förälskade. Den 93-årige mannen vägrade lyssna på sina barns och barnbarns protester och begärde skilsmässa för att äntligen vara "fri att starta ett nytt liv". Med dessa ord presenterade han sig på sin advokat Marco Acquistis kontor och bad honom förbereda skilsmässopapprena. Parets höga ålder gör ingen skillnad, det är en separation som alla andra, där de två parterna inte tycks vilja återförenas. Lyckligtvis, efter en mycket tröttsam medling, har paret hittat en överenskommelse om att kvinnan får bo kvar i huset i Arezzo och att han, förutom att lämna hemmet, även kommer att vara tvungen att betala ett underhåll på 300 euro i månaden till sin föredetta fru. Om 93-åringen inte har ändrat sig inom 6 månader kommer han att kunna begära skilsmässa.

Det är svårt att föreställa sig att nå den åldern och att ha så bråttom att förändra sitt liv, på samma sätt som det är svårt att föreställa sig att separera vid 93-års ålder. Det finns dock inga hinder som kärleken inte kan vinna över, så vi kan inte göra annat än att önska dem all lycka i livet.

Advertisement