En lärare donerar sin njure till sin 5-åriga elev för att kunna erbjuda henne ett normalt liv

av sofia

12 Mars 2021

En lärare donerar sin njure till sin 5-åriga elev för att kunna erbjuda henne ett normalt liv
Advertisement

Varför blir man lärare? Det som får människor att välja en karriär som lärare är inte bara kärleken till ett visst ämne. De som bestämmer sig för att ägna en del av sitt liv åt undervisning gör det, ofta, drivna av mer ädla motiv. Att undervisa i ett specifikt ämne är kanske bara toppen av isberget. Många människor som väljer detta yrke strävar ofta efter att ge sina elever något mer, saker som värderingar, stöd, hjälp samt för berika deras erfarenheter. En lärare i Missouri som heter Robin Mach tog sin kärlek till sitt jobb steget längre genom att hjälpa en ung elev som befann sig i en mycket svår situation.

via goalcast.com

Advertisement
FOX 2 St. Louis/Youtube

FOX 2 St. Louis/Youtube

5-åriga Kayleigh Kulage föddes för tidigt efter bara 26 veckor och vägde mindre än ett kilo vid födseln. Den lilla flickan tillbringade 158 dagar på intensivvårdsavdelningen och kämpade för sitt liv utan att ge upp. Sedan födseln har Kayleigh tvingats göra dialys varje kväll, en behandling som personer med njursvikt måste genomgå. Om det inte var för alla rör som omger henne, skulle man aldrig kunna tro att Kayleigh  har ett problem. Hon gråter aldrig och klagar aldrig över sin smärta, och hennes mamma anser sig vara mycket lyckligt lottad att ha en sådan dotter.

Advertisement
FOX 2 St. Louis/Youtube

FOX 2 St. Louis/Youtube

Robin Mach är en kvinna som undervisar på Kayleighs skola. Hon har känt henne i några år och har ofta kommit hem till henne för att ge henne lektioner i hemmet och med egna ögon sett under vilka förhållanden den lilla flickan tvingas leva och hur mycket hon tvingas kämpa varje dag. Bandet med Kayleigh blev starkare och starkare för varje dag och läraren bestämde sig för att göra något som radikalt kunde förändra barnets liv, så att hon skulle kunna leva ett normalt liv, gå i skolan och inte tvingas konstant leva med rör och slangar. Hon bestämde sig för att donera en av sina njurar. Efter ett kirurgiskt ingrepp som gjorde föräldrarna mycket oroliga och efter dagar av oändlig väntan  (som var nödvändiga för att verifiera huruvida transplantationen hade gått bra)verkar flickan nu ha ett nytt liv. Hon kommer att kunna gå i skolan, kunna bada, gå till stranden och uppleva allt det hon aldrig har kunnat göra förut.

FOX 2 St. Louis/Youtube

FOX 2 St. Louis/Youtube

Inte alla kan donera en njure eller är villiga att göra det, men Robin prioriterade en av sina elevers välbefinnande. Hur många har turen att träffa en sådan människa i livet?

Advertisement