Han kommer för sent till jobbet efter att ha hjälpt en man som råkat ut för en olycka och chefen ger honom sparken direkt

av sofia

07 Mars 2021

Han kommer för sent till jobbet efter att ha hjälpt en man som råkat ut för en olycka och chefen ger honom sparken direkt
Advertisement

Att förlora ett jobb är aldrig lätt att hantera, men blir ännu svårare om orsaken till uppsägningen beror på att man räddat en annan människas liv. Vad borde en arbetsgivare göra i en sådan situation? Avskeda den anställde som räddat någons liv eller belöna hen? Historien vi ska dela med dig idag handlar om just detta och huvudpersonen hamnade i en mycket svår situation som slutade med att han förlorade sitt jobb.

via NDTV

Advertisement
IBahia

IBahia

Den anställde heter Robson dos Santos och bor nära Sao Paulo i Brasilien. Allt började en morgon när han färdades med bil på väg till sin arbetsplats. På vägen dit bevittnade mannen en mycket svår trafikolycka där en bil hade rullat fem varv och sedan åkt ut från vägen och slutligen fastnat stående i ett stort område med träd och tät vegetation.

Robson kunde inte bara låtsas som ingenting, så han stannade sin bil, gick ut och försökte ringa både en ambulans och en bogseringsbil för att dra upp bilen och se till att föraren var okej.

Advertisement
IBahia

IBahia

Mannen berättar: "Jag såg allt. Bilen rullade ungefär fem eller sex varv, mitt i körfältet. Jag satte mig i förarens skor [...] Jag gick fram och sa hej, hur mår du? Fanns det någon annan i bilen? Han sa till mig att han var ensam och jag bad honom ta av sig säkerhetsbältet, eftersom han inte kunde välta tillbaka bilen själv... "

Självklart stod Robson bredvid föraren hela tiden och väntade på att ambulansen och bogserbilen skulle komma och glömde helt bort han var mycket försenad till jobbet. När han väl kom dit var han fortfarande i chock och fick dessutom sparken av sin arbetsgivare rakt av...

IBahia

IBahia

Även om det att bli avskedad definitivt förändrade hans liv, är Robson säker på att det han gjorde var rätt och skulle göra det igen om det innebar att rädda en annan människas liv: "Jag befann mig på rätt plats vid rätt tidpunkt och även om jag kom en timme för sent till jobbet skulle jag göra det igen!"

Robson är verkligen modig som ett lejon trots att han förlorat sitt jobb på grund av en otacksam arbetsgivare som inte verkade förstå allvaret i situationen och som enbart borde ha hyllat sin anställde!

Advertisement