En mamma vill vara utan pappan under bebisens första månad i livet, men han blir vanisinnig

av sofia

04 Mars 2021

En mamma vill vara utan pappan under bebisens första månad i livet, men han blir vanisinnig
Advertisement

Ett barns födelse är en av de mest djupgående och oförglömliga upplevelserna för ett par som alltid har velat ha ett barn. Den uppmärksamhet, vård, tillgivenhet och omsorg som mamman och pappan ger det nyfödda barnet är inte lika, men båda föräldrarna spelar en grundläggande roll i barnets uppväxt, särskilt under de första, grundläggande månaderna av livet. Ändå finns det mammor som föredrar att tillbringa den första månaden tillsammans med sitt nyfödda barn ensam, bara med bebisen och utan pappans närvaro. Vad är orsaken bakom ett såpass ovanligt val?

via AITA/Reddit

Advertisement
Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

Ett inlägg som publicerades i en grupp på Reddit gav upphov till stor uppståndelse och mycket kontrovers. Personen som skrivit inlägget är en nära vän till mamman i fråga och berättade för andra människor på Reddit om paret som nyligen hade fått en bebis. Personen som skrivit inlägget säger att han hade talat om för sin vän, den blivande mamman, att det fanns en del artiklar med studier angående barns första levnadsmånad. Många studier hävdade enligt honom att det för att bygga upp ett ännu starkare band mellan mamman och barnet var nödvändigt att spendera den första månaden utan pappans närvaro.

Mamman valde att göra detta val och avslöjade detta beslut för mannen strax efter förlossningen när han föreslog för sin fru att åka hem tillsammans med nykomlingen...

Advertisement
Piqsels/Not The Actual Photo

Piqsels/Not The Actual Photo

Vännen som skrivit inlägget beskriver händelseförloppet så här: "Han var väldigt spänd över att få se sitt barn för första gången och var faktiskt på väg att börja gråta när han såg honom. När han fick reda på att hans fru inte hade för avsikt att åka hem med barnet, skällde han inte på henne eftersom att hon precis hade fött barn, så han tog mig ut mig från rummet istället och började skrika på mig och sa att den här planen var dum och att det var fel av oss att göra dessa planer bakom hans rygg. Han frågade mig varför det skulle göra honom glad att inte få se sin nyfödda son på en månad bara för att vi hade läst någon dum artikel. Han sa också att jag inte har något att säga till om angående  barnet eftersom jag inte är föräldern."
En mycket stark reaktion från pappan till det nyfödda barnet, som verkligen är förståelig. På reddit var de flesta emot beslutet som fattats av författaren till inlägget och mamman till den nyfödda bebisen och tog den stackars pappans parti som känner sig både bedragen och förkrossad över att inte få se sitt barn under sin första månad i livet. Vems parti skulle du ta i denna absurda situation?
 
 
 

Advertisement