Pensionerade primärläkare erbjuder gratis läkarvård till människor som inte har råd med specialistundersökningar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Pensionerade primärläkare erbjuder…
Den här stackars kattens päls hade förvandlats till dreadlocks, men volontärerna lyckas befria den från sin börda

Pensionerade primärläkare erbjuder gratis läkarvård till människor som inte har råd med specialistundersökningar

14 Februari 2021 • Av sofia
695
Advertisement

Folkhälsan är inte alltid en perfekt fungerande organisation i alla länder och ofta är medborgarna tvugna att betala dyrt för sina behandlingar, särskilt om de snabbt vill göra en specifik läkarundersökning. Kort sagt, för dem som har ekonomiska svårigheter och inte har möjlighet att betala för privata läkarbesök är risken för långa väntetider mycket stor. Att ha tillgång till gratis, snabb och effektiv folkhälsovård är varje medborgares dröm, men vägen dit verkar fortfarande vara väldigt lång, särskilt i vissa länder.

I Italien har ett antal pensionerade läkare gått samman för att erbjuda sina medicinska tjänster gratis till alla de som inte har råd att betala för läkarbesök hos en specialist.

I Borgomanero, i provinsen Novara, har några pensionerade primärläkare beslutat att aktivt hjälpa sina medborgare och har öppnat en klinik där de erbjuder gratis medicinska tjänster. Läkarna får hjälp av volontärer och tillsammans har de lyckats skapa en liten klinik som är tillgänglig för alla som fått namnet Auser-kliniken. Pensionärer, låginkomsttagare, arbetslösa och alla som inte har råd med ett specialistbesök eller med specifika provtagningar som ofta är mycket dyra kan vända sig dit.

Det är självklart många människor som behöver denna typ av tjänster och för att välja ut de mest behövande granskar kliniken patienternas ekonomiska situation. Detta är ett mycket positivt initiativ som har haft stor framgång i området, så pass mycket att det till och med har fått regionala bidrag.

Alla borde ha fri tillgång till nödvändig medicinsk vård utan att behöva förlita sig enbart på volontärarbete. Vi hoppas att denna typ av initiativ kommer att spridas till andra kommuner, regioner och länder.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack