Vid 2 års ålder vet han hur man tvättar, lagar mat och gör te: denna mamma använder Montessori-metoden - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vid 2 års ålder vet han hur man tvättar,…
Nu är mörka ringar under ögonen modernt: den nya trenden är att rita dem med läppstift

Vid 2 års ålder vet han hur man tvättar, lagar mat och gör te: denna mamma använder Montessori-metoden

Advertisement

Många föräldrar tycker att det bästa sättet att uppfostra sina barn är att låta dem vara fria att lära känna världen som omger dem. Så som att gå barfota, att leva sin barndom utan problem, bekymmer och ansvar. Det finns emellertid några pedagogiska teorier, som utvecklats av Maria Montessori, förra seklet, som anser att det är mycket viktigt att försöka tilldela de små mindre krävande hushållssysslor, för att få dem att växa på ett hälsosammare och mer balanserat sätt.

via: Mirror UK

En kvinna vid namn Florence Taylor ville tillämpa Montessori-metoden på sin tvååriga son Jax. Barnet uppfostras av sin mor enligt den stora italienska kvinnans pedagogiska metod som härstammar från 1900-talet. Där man lär sig vara ansvarig hemma genom att göra små sysslor av egen fri vilja. Florence förklarade för the Mirror vad hennes lilla son redan två års ålder kan göra: "Min son vet hur man sätter i gång tvättmaskinen. Han vet hur man ställer in rätt inställning, var man ska hälla tvättmedlet, sköljmedlet och hur man använder torktumlaren när tvätten är klar. Jag gick in i köket och såg hur han la tvätten in i torktumlaren och allt jag behövde göra var att säga "tack". Han har alltid varit ett intresserad av matlagning så jag låter honom vara med när jag lagar mat. Vi har barnsäkra knivar och stekpannor. Han har gjort lasagne, spaghetti Bolognese och omeletter med lite hjälp. Min son vet hur man gör en kopp te, från början till slut. Han gör hela processen förutom att hälla vattnet från vattenkokaren, eftersom den är för stor och tung för honom. Men han inser också att det är varmt och han behöver inte röra den, för det är mammas uppgift. Sedan filtrerar han påsarna och tar ut dem, blandar teet och går ".

Florens valde att följa Montessori-metoden eftersom hon ville att hennes son Jax skulle bli ett lyckligt men ändå ansvarsfullt barn, men det var ändå många föräldrar som reagerade på ett blandat sätt angående Florens läror. Dessa pappor och mammor sa att de aldrig skulle vilja tvinga sina barn att göra små hushållsarbeten. Den engelska West Sussex-mamman var angelägen om att påpeka att hon aldrig någonsin tvingade sin Jax att göra sina sysslor dagligen: "Jag tvingar inte min son att göra sysslor, det skulle jag aldrig göra. Det han gör är han intresserad av. Jag låter honom bara vara med mig och lära sig. Han gör dem av egen vilja! "

Även om Montessori-metoden är säker och effektiv, skapade valet av denna mamma verkligen en diskussion: är det rätt att vänja våra små barn, utan att tvinga dem, att göra små hushållsarbeten redan vid en tidig ålder?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack