"Du är fet": 8-årig flicka mobbas i skolan, men istället för att "bråka" skriver hon ett brev till mobbaren - TittaPaVideon.se
x
"Du är fet": 8-årig flicka mobbas…
En 4-årig pojke vill rädda 2 Pitbulls från kenneln men staten tillåter inte honom: han adopterar dem Magin med tårtdesign: 15 tårtor så perfekta att de förtjänar en hedersplats på ett museum

"Du är fet": 8-årig flicka mobbas i skolan, men istället för att "bråka" skriver hon ett brev till mobbaren

28 Januari 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
3.181
Advertisement

Att kunna uppfostra sina barn utan att klaga eller göra misstag är en utopi som många föräldrar strävar efter. Sanningen är tyvärr att medan du gör ditt bästa som förälder kommer det att vara omöjligt att kontrollera alla möjliga situationer i omvärlden som vårt barn kommer i kontakt med. Det viktiga är dock fasta principer, som alltid kan indikera rätt väg. En australiensk mamma, Mel Watts, undrade flera gånger om hon var en bra mamma åt sina fyra barn. Nu, efter att hennes 8-åriga dotter, Ivie, har lyckats ta hand om en obehaglig situation med mobbning i skolan mycket bra, har hon äntligen kommit med ett svar.

Mels svar på hans stora existentiella fråga var positivt. Den åtta åriga dottern hade inte fått höra så trevliga ord gentemot henne. Barn, som vi vet, kan vara väldigt dåliga med ord och även i handlingar hamna i psykologiskt våld och mobbning. En av hennes klasskamrater hade faktiskt sagt på ett inte så smidigt sätt, att Ivie var fet. Trots att hon hade god självkänsla blev den lilla flickan särskilt sårad av det ordet.

Inte nöjd med hur saker och ting hade blivit, bestämde Ivie sig för att skriva ett brev till sin klasskamrat, för att förstå orsaken till detta och framför allt för att hindra henne från att upprepa det ordet mot henne. Som Mel påpekade var brevet på inte någon"krigsförklaring" mot sin klasskamrat, utan ett ganska diplomatiskt sätt att uttrycka en annan synvinkel.

Advertisement

"Jag kommer att fortsätta att väga mig själv, men det här är min kropp, jag älskar vem jag är och jag kommer aldrig att ändra det och jag bryr mig inte vad andra eller du tycker om mig. Jag bryr mig bara om att min mamma, min pappa och min min familj älskar mig " - med denna mening gjorde lilla Ivie sin mamma väldigt stolt och visade sig kunna försvara sig och ha rätt självkänsla.

Mamman insåg att klasskamraten förmodligen inte hade för avsikt att medvetet skada Ivie. De två tjejerna har enligt uppgift olika personligheter och "lär känna varandra och världen." Lyckligtvis, efter detta utbyte, har de övervunnit sina meningsskiljaktigheter och är numer vänliga mot varandra.

Mel kan vara väldigt stolt över sin dotter - hon uppfostrar henne väl!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack