En nyfödd flicka övergiven i en låda vid soptunnorna: en förbipasserande räddar henne precis i tid - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En nyfödd flicka övergiven i en låda…
En frisör ger en hemlös man en ny look: efter den frisyren är han oigenkännlig En brud överges vid altaret tröstar sig genom att gifta sig med en av gästerna

En nyfödd flicka övergiven i en låda vid soptunnorna: en förbipasserande räddar henne precis i tid

26 Januari 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
702
Advertisement

Det finns många anledningar till varför en mamma bestämmer sig för att överge sitt barn och detta val handlar inte alltid om ondska eller om att mamman inte vill ha barnet. Ofta vet unga mödrar att de inte kan ta hand om den lilla varelsen de just har fött och väljer därför att adoptera bort barnet. Ibland händer det att en mamma skäms så mycket att hon föredrar att lämna barnet på en soptipp eller i kartong istället för att lämna barnet på sjukhuset. I Brasilien finns tyvärr många barn som överges och deras berättelser har inte alltid ett lyckligt slut. Lyckligtvis handlar den här artikeln om en liten krigare som lyckades överleva.

Invånarna i stadsdelen Mussurunga 1, i Salvador, Brasilien, var mycket upprörda över upptäckten på gatan. Flickan var övergiven i en kartong och hade bara en blöja på sig. Lådan hade lämnats bredvid en soptunna och den lilla flickan grät inte ens när Cristiane de Jesus Silva, en av förbipasserande, märkte den stackars varelsen. Ett ögonblick trodde Cristiane att den lilla flickan inte var vid liv men när hon tog upp henne och märkte hon att hon rörde sig, tvekade hon inte en sekund på att ta med henne till närmaste sjukhus.

Kvinnan, som längtar efter att få ett till barn, ville så gärna ta hand om barnet själv, men lagarna för dessa typer av situationer tillät inte det. Läkarna bekräftade att barnet inte skulle ha överlevt mycket längre i lådan. Att Cristiane de Jesus Silva upptäckte henne var ett verkligt mirakel. Vi vet att barnet har det bra nu och att när hon väl repat sig på sjukhuset kommer hon förmodligen att föras till ett speciellt statligt familjehem. Om ingen familjemedlem eller vårdnadshavare dyker upp kommer hon senare att bli bortadopterad.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack