En 5-årig flicka tömmer sin sparbössa för att hjälpa en skolkamrat som har det tufft ekonomiskt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En 5-årig flicka tömmer sin sparbössa…
Den 24-årige sonen betalar av föräldrarnas bolån och nu kan pappan äntligen gå i pension 15 personer som visar bilder på sina tatueringar och avslöjar meningen bakom

En 5-årig flicka tömmer sin sparbössa för att hjälpa en skolkamrat som har det tufft ekonomiskt

Av sofia
1.450
Advertisement

Barns vänlighet har inga gränser och i många fall kan vi ta lärdom av dem när det gäller goda gärningar. Medkänsla, vänskap och kärlek är viktiga teman som ett 5-årigt barn ofta vet mer om än en 35-årig vuxen. Sunshine Oelfke är en 5-årig flicka som har blivit känd i sitt grannskap och har gått rakt in i hjärtat på många människor tack vare en enkel gest full av kärlek. Den lilla flickan öppnade sin spargris och tömde ut alla sina sparpengar eftersom hon absolut var tvungen att hjälpa en skolkamrat i nöd.

På Sunshine's skola får alla barn mjölk som mellanmål varje dag, men bara om föräldrarna har betalat avgiften för skolmatsalsen. Det kan hända att vissa barn inte får mjölk på grund av att familjens ekonomiska situation inte är stabil. Inför en sådan situation kan lärarna inte låta bli att bli ledsna varje gång de tvingas neka ett barn mjölk. Sunshine Oelfke ville dock inte acceptera denna orättvisa och när hon kom hem bestämde hon sig för att öppna sin sparbössa i form av en gris för att dela sina besparingar med sin kompis.

När flickans mormor, vid namn Jackie, såg att hennes barnbarn verkade leta efter pengar, frågade hon henne varför. Hennes barnbarns svar rörde henne till tårar. Den lilla flickan hade till en början sagt till henne att hon skulle ta med pengarna till skolan för att betala för mjölken och hennes mormor hade sagt åt henne att inte oroa sig, eftersom hon redan hade betalat för henne, vid den tidpunkten tittade den lilla flickan på sin mormor och svarade: "Min kompis mamma har inte pengar för mjölk, medan jag har det". Farmorn bestämde sig då för att hjälpa Sunshine i sitt uppdrag och betalade in avgiften till lärarna.

En generös gest som rörde många människor, så pass mycket att de startade en "liten" insamling som drog in hela 19 000 $! tack vare vilken inget barn i den skolan längre kommer att bli utan mjölk.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack