En lärare vinner 1 miljon dollar för sitt arbete med fattiga elever och delar det med sina kollegor som kommit i final - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En lärare vinner 1 miljon dollar för…
15 bilder från förr som tillåter oss att färdas bakåt i tiden mer än en historiebok

En lärare vinner 1 miljon dollar för sitt arbete med fattiga elever och delar det med sina kollegor som kommit i final

06 Januari 2021 • Av sofia
321
Advertisement

Han heter Ranjitsinh Disale och är en indisk lärare som det har pratats mycket om under en tid och 2020 lyckades han få det prestigefyllda Global Teacher Prize, som varje år delas ut till en skollärare som på bästa sätt representerar värderingarna i sitt arbete och den innovativa passionen att kunna förmedla sina kunskaper till sina unga elever, ofta under svåra sociala förhållanden. Priset var 1 miljon dollar.

via: CNN

Disale vann över 12 000 andra nominerade lärare och lovade att han skulle dela sitt pris på en miljon dollar med de andra tio finalisterna så att var och en fick 55 000 dollar: "Jag tror att om jag delar dessa prispengar med nio andra lärare, betyder det att jag kan öka deras arbete. Deras otroliga arbete är lika mycket värt som mitt. Om jag delar prispengarna med resten av lärarna kommer de att ha en chans att fortsätta sitt arbete och tillsammans kan vi nå ut till och göra livet lättare för många elever, tillsammans kan vi göra det!" 

Även Dalai Lama gratulerade Disale för hans extraordinära engagemang gentemot sina elever i ett inlägg på twitter: "Han är ett exempel på medkänsla i handling. Den inspirerande lärarens medkänsla och engagemang för utbildning har redan haft en stor påverkan på hans elevers liv vid Zilla Parishad Primary School i Indien och nu, med hjälp av 1 miljon dollar, kommer han och hans andra finalister sannolikt att förändra livet för många elever runt om i världen! "

Ranjitsinh Disale, lärare vid Zilla Parishad Primary School, i den fattiga byn Paritewadi, har alltid kämpat för att främja undervisning och utbildning för de fattigaste eleverna. De flesta av hans unga studenter kommer från stamsamhällen i provinsen Maharashtra. Disale hävdar att han hade lärt sig byns lokala språk för att översätta klassens läroböcker till sina elevers modersmål.

Disale har också skapat QR-koder på läroböcker för att ge eleverna tillgång till ljudfiler, videoföreläsningar, berättelser att läsa och läxor, inte bara när det gäller läroböcker, vilket förbättrar studiemöjligheterna kraftigt även under en pandemt. Denna QR-teknik har gradvis implementerats i olika skolor på landsbygden i Indien tack vare denna extraordinära lärare.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack