Hon adopterar en 17-årig tjej: "Säg ja även till äldre barn. Alla förtjänar en familj" - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hon adopterar en 17-årig tjej: "Säg…
En 10-årig pojke blir alldeles rörd när han hittar sin lillasyster som föräldrarna adopterat under granen 20 bilder på

Hon adopterar en 17-årig tjej: "Säg ja även till äldre barn. Alla förtjänar en familj"

Av sofia
1.612
Advertisement

Att adoptera ett barn är en av vackraste sakerna man kan göra i livet. Det är inte en begränsning, utan ett val från en person eller ett par som inte kan få biologiska barn eller som har ett mycket stort och mycket generöst hjärta. En person med ett sådant hjärta är Katie Holstein, som bestämde sig för att inte adoptera en liten flicka utan en tonåring som var 17, för att bevisa för alla att det inte finns någon åldersgräns för att ge ett liv fullt av kärlek till en människa!

Katie Holstein berättade om sin livsförändrande adoptionsupplevelse på Love What Matters: ”Jag började processen för att bli licensierad som fosterförälder i januari 2017. Jag ville bli mamma och var trött på att vänta. Åtta månader senare, den 30:e augusti 2017, fick jag ett mejl om att jag äntligen blivit godkänd så från en dag till en annan blev jag mamma för första gången till en nyfödd bebis, en ettåring och en 2-åring. Det var skrämmande till en början att föreställa sig vad som kunde ha hänt!"

Under de närmaste tre åren hjälpte jag till att förbereda 16 barn för adoption, samt hjälpte en del lokala familjer. Jag fick uppleva min första och (hittills) enda återförening tre dagar före jul år 2018. Det var fantastiskt och jag hoppas på att få uppleva det igen. I januari 2019 fick jag en förfrågan om en ny adoption. Hennes mamma hade tyvärr en lång historia av problem med staten, så när jag fick samtalet sa de genast att hon nästan säkert skulle bli bortadopterad. Nervös men samtidigt spänd, tackade jag ja. Hennes första dagar var tuffa. Jag hade två andra ganska galna killar som jag älskade och som redan krävde mycket arbete.

Tiny (som vi kallar honom) tillbringade lite tid på intensivvårdsavdelningen och var så liten när han kom till oss, därav smeknamnet. Han kämpade mycket de första dagarna. Abstinens, problem med maten samt med viktökning - varje dag var en kamp för att hålla honom frisk. Han var en riktig kämpe.

Till en början träffades vi vid några tillfällen tillsammans med hans mamma. Ibland verkade det som att situationen inte var tillfällig, men det tog ändå en evighet för oss att äntligen nå dagen då det var dags för adoptionMan tror att det faktum att man inte har någon familj borde göra processen enklare, men det var faktiskt tio gånger svårare. Det fanns många juridiska krav som behövde mötas och sedan gjorde COVID-19 att allt saktades ned flera månader.

Advertisement

Den 18:e juni fick vi äntligen godkänt från domstolen och tre månader senare nådde vi vårt mål. Tiny var nu officiellt Thomas Holstein. Akyra eller Okra som vi kallar henne, var å andra sidan en total överraskning. Jag fick samtalet den 9:e mars 2019 från min favorit socialarbetare.

Hon sa, "Jag vet att du inte är tonåring längre, men jag har en tjej. Hon är fantastisk, hon och hennes nuvarande adoptivfamilj behöver bara en paus. Det är bara över helgen?" Jag ville hjälpa till, så jag sa ja. Planen var att hon skulle stanna hos mig tills hon tog examen om ungefär ett år och sedan driva ett självständigt liv, vilket är ett fantastiskt program som vår stat driver, men det slutade med att hon stannade hos oss.

Några månader senare skämtade vi om hennes framtid och hon sa, "Har du någonsin funderat på att adoptera en tonåring?", Och resten är historia, som man säger. Till alla de som vill adoptera säger jag: säg ja även till äldre barn

Du kommer att höra en del hemska historier - det är ingen dans på rosor. Men låt mig berätta hur mycket dessa rosor doftar när du varit tvungen att klättra genom diken för att nå dem. Varje barn förtjänar en familj. Vartenda ett. Även de som säger nej eftersom de nästan är vuxna. Speciellt dem."

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack