Hon firar sin examen tillsammans med sin mamma med Downs syndrom, en käftsmäll mot alla fördomar och det som sades bakom hennes rygg - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hon firar sin examen tillsammans med…
En präst adopterar en bebis med Downs syndrom som blivit övergiven men nu har han äntligen en familj En äldre dam jagar iväg kvinnan som försökte stjäla hennes pengar framför bankomaten:

Hon firar sin examen tillsammans med sin mamma med Downs syndrom, en käftsmäll mot alla fördomar och det som sades bakom hennes rygg

14 December 2020 • Av sofia
1.506
Advertisement

Izabel Rodríguez är 66 år gammal, har Downs syndrom, och kunde inte vara mer stolt och glad över den milstolpe som hennes enda dotter Cristinna Maria da Silva (född utan någon genetisk förändring) uppnått då hon framgångsrikt tog examen vid 29-års ålder. Kvinnan som är av enkelt ursprung och kommer från en liten ort på landsbygden i Brasilien fick reda på att hon hade Downs syndrom först som vuxen. Hennes föräldrar förstod att hon hade inlärningssvårigheter, men de trodde att det bara var lathet eller ovilja att studera. Vid 25-års ålder började Izabel dejta José Ribeiro, hennes syssling. De gifte sig och försökte genast skaffa barn utan framgång. Det var vid detta tillfälle som läkarna förklarade att en hög andel kvinnor med Downs syndrom visar sig vara infertila. Efter flera försök lyckades dock paret uppfylla sin dröm om att bli föräldrar.

via: BBC
Izabels situation var verkligen inte enkel, för sina vänner och släktingar hade hon alltid haft "huvudet bland molnen", som att hon levde i en annan värld och berättade ofta att hon hade låtsas vänner, ändå föreställde sig ingen, varken hennes syskon eller familjemedlemmar att kvinnan hade en genetisk förändring. Izabel kunde knappt läsa och skriva, eftersom hennes föräldrar snabbt lät henne hoppa av skolan på grund av hennes inlärningssvårigheter. Izabel har alltid varit tvungen att bevisa för alla att hon kan "få saker gjorda" och när hon blev gravid med sitt första och enda barn var hon tvungen att arbeta hårt för att bevisa att hon kunde vara en bra mamma. Föreställ dig hur stolt hon måste känna sig, 30 år efter födseln, med vetskapen om att hennes dotter inte bara har vuxit upp bra utan att hon också har tagit universitetsexamen!
 

Redan från början av graviditeten var Izabels släktingar tveksamma till hennes förmåga att uppfostra ett barn, så en av hennes systrar erbjöd sig att hjälpa henne under de första månaderna. Izabel har alltid visat sig för vad hon var, vilket är en kärleksfull och omtänksam mamma. Dottern Cristinna minns: "Många frågar mig vad som är skillnaden med att ha en mamma med Downs syndrom, men för mig har det aldrig varit någon skillnad. Hon är min mamma." Den enda gången Cristinna var rädd var när hon studerade kromosomer i sjunde klass och under lektionen talade om att hennes mamma hade Downs syndrom. Hon visste inte mycket då, men när läraren sa till henne att personer med detta syndrom inte kan få barn var Cristinna rädd för att hon var adopterad.

Advertisement

Cristinnas morbror visade sina bilder av Izabel när hon var gravid och försäkrade henne om att det i sällsynta fall kan hända att en person med Downs syndrom får barn. Nu har åren gått och Cristinna har inte bara tagit examen utan är också mamma till två barn i åldrarna 10 och 6. Just nu väntar hon sitt tredje. Hon medger att när hon fick sitt första barn tillät hon inte sin mamma att bada bebisen, eftersom hon var orolig. För att inte vara orättvis tillät hon inte heller farmorn att bada sitt barnbarn. Med det andra barnet ville Cristinna dock åtgärda detta lilla misstag eftersom hon kom på att hennes mamma trots allt hade tagit hand om henne perfekt redan från de första dagarna i livet.

Både Izabel och José säger att de är mycket glada över att Cristinna har nått en sådan milstolpe i livet. Den unga kvinnan poserade med dem för några foton och delade denna milstolpe på sociala medier. Ingen trodde att hennes föräldrar skulle ha kunnat ta hand om ett litet barn, men de hade fel och Cristinna såg till att hela världen fick veta det.
 
 

Idag tar Izabel hand om sina barnbarn på morgonen medan hennes dotter arbetar. "Hon är en mycket kärleksfull mormor", berättar Cristinna.

En vacker och rörande historia!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack