Han var flygplanspilot, nu levererar han pizza - hur den här mannens liv förändrats på grund av pandemin - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han var flygplanspilot, nu levererar…
15 barn som chockat sina föräldrar genom att skapa lite obehagliga situationer Hon får ett brev från sin mamma som inte längre finns efter fem år på grund av postens försening

Han var flygplanspilot, nu levererar han pizza - hur den här mannens liv förändrats på grund av pandemin

Av sofia
865
Advertisement

Coronavirusepidemin som involverade hela världen kom som en blixt från klar himmel, trots att många forskare under intet ont anande tider hade "förutspått" den ganska konkreta möjligheten att en pandemi skulle kunna drabba världen. En pandemi som har haft och fortfarande har en katastrofal inverkan på miljontals människors liv såväl som på hela länders ekonomi. Fler och fler tvingas nu ändra livsstil eller hitta ett nytt jobb, eftersom det företag de alltid har arbetat på tillfälligt stängts. Det finns företag som har blivit tvungna att stänga permanent och lämnat hela familjer utan någon fast punkt i tillvaron. Ett riktigt kritiskt ögonblick för alla, kort sagt, som gett upphov till minst sagt paradoxala situationer som exempelvis för Roman Savin, en mycket ung flygpilot som idag tvingas leverera pizza för att tjäna lite mer.

2019...

Voman Savin är en 23-årig rysk pilot som idag bor i Litauen, är gift, har barn och måste försörja sin familj. Pojken publicerade två mycket betydelsefulla bilder på sin facebooksida. Det här är två bilder som tagits med ett års mellanrum i en hiss. På den första är Roman klädd som pilot, tillsammans med sin väska och redo för en ny och spännande arbetsdag, på den andra ser vi honom med mycket normala kläder, munskydd och kylväskan med mat för att göra hemleveranser.

...2020!

Roman har det emellertid inte lika illa som många andra människor: "Jag är 23 år gammal och de senaste tre åren har jag arbetat som pilot. Som alla vet har pandemin drivit flygindustrins aktivitet till ett minimum. Förra året, bara under sommarsäsongen lyckades jag flyga 90-100 timmar i månaden, medan jag i år bara gjorde totalt 140 flygtimmar under hela året. Jag fortsätter att arbeta som pilot eftersom mitt flygbolag fortfarande har flera flygningar. I genomsnitt just nu har jag cirka 1 flygning i månaden, det betyder att resterande 30 dagar är lediga". Dagar som Roman passar på att använda för att hitta tillfälliga jobb.

Advertisement

Under veckan kan han till exempel arbeta hemifrån som försäljningsagent för flygplansdelar, medan han på helgen levererar mat. Roman försöker dock se den positiva sidan, nämligen att han efter en hel vecka framför datorn kan "ta en promenad" runt i staden, lyssna på sin favoritmusik och träffa nya människor varje gång han levererar!

Om man ser det ur denna synvinkel är det inte så illa. Hans situation är en tillfällig sådan som kommer att ha relativt liten inverkan på hans liv, medan det för många andra människor inte kommer att vara särskilt lätt att "gå tillbaka till jobbet".

Roman vet att han har tur, men han har alltid arbetat hårt för att uppnå goda resultat. För att bli pilot tog han en tvåårig förberedelsekurs och det var mer eller mindre allt han behövde för att starta sin karriär. "Jag började när jag var 17, slutade vid 19 och fick mitt första jobb när jag var 20", säger den 23-årige ryssen nöjt.

Ett föredöme för många!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack