Den här 12-åriga tjejen är så allergisk mot vatten att även en dusch skulle kunna vara dödlig för henne - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här 12-åriga tjejen är så allergisk…
En autistisk kille blir förvirrad och restaurangägaren behandlar honom som en son - en pappas berättelse 15 bilder som visar att det för en förälder verkligen är ett tufft jobb att vara hemma med sina barn

Den här 12-åriga tjejen är så allergisk mot vatten att även en dusch skulle kunna vara dödlig för henne

Av sofia
723
Advertisement

Vet du vad acquagenic urticaria är? Trots att det är en extremt sällsynt hudsjukdom (enligt nuvarande medicinsk data har endast cirka 100 människor i världen drabbats), är denna typ av allergi kopplad till hudkontakt med alla typer av vatten. Vare sig sött eller salt kommer effekten alltid att vara den av mycket smärtsamma och allvarliga hudutslag. Bland dessa 100 drabbade personer finns en 12-årig flicka från Haughton, Louisiana.

via: Mirror UK

Den här tjejen började lida av vattenallergi när hon var 11 år gammal. Efter att ha tagit en dusch fick hon nässelutslag på sin kropp, något som sedan fortsatte hända. Danielle McCraven får nu utslag varje gång vattnet kommer i kontakt med hennes hud.

Mamma Sari berättar: "Hon är allergisk mot vatten på flaska, saltvatten och kranvatten, även om hon kan svälja det. Det är stressande när hon behöver tvätta ansiktet eller duscha för att hon inte vill. Danielle älskade att simma och var i tårar i somras när hon inte kunde göra det med sina vänner. Det kan leda till anafylaktisk chock, eller så kan vatten kan komma in i lungorna om hon är sjuk och de kan spricka, så för är det livsfarligt."

Nu måste Danielle ta mycket starka antihistaminisk medicin varje dag, särskilt under sommaren på grund av det fuktiga klimatet och behovet av att duscha oftare på grund av att man svettas mer. Även svett orsakar smärta och hudirritation.

Det första fallet av vattenallergi rapporterades år 1964 och är vanligare hos kvinnor än hos män. Orsaken till denna specifika allergi är ännu inte helt känd, så behandlingen kan bara minska svårighetsgraden av irritation, men det finns ingen metod för att helt bota detta mycket allvarliga tillstånd ännu.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack