De hittar en uggla i Rockerfeller Centers julgran som rest hela 270 km på bara 2 dagar - TittaPaVideon.se
x
De hittar en uggla i Rockerfeller Centers…
En hund hoppar upp bredvid sin avlidne husses kista och följer honom på hans sista resa En mycket stolt pappa återskapade samma bild med sin dotter under tre olika stunder i livet

De hittar en uggla i Rockerfeller Centers julgran som rest hela 270 km på bara 2 dagar

25 November 2020 • Av sofia
876
Advertisement

För många är det inte jul om de inte lyssnar på julsånger, om de inte har klätt julgranen hemma eller om de inte går på traditionell julshopping. I USA är en av varningsklockorna för att julen är på ingång installationen av den jättelika granen vid Rockefeller Center. Varje år ser stadens medborgare fram emot julgranens vackra belysning och från och med det ögonblicket är det som om julen officiellt har börjat.

I år åtföljdes installationen av trädet av en händelse som drog till sig mycket uppmärksamhet. En av de som arbetade med granen märkte att det bland granens grenar fanns en skrämd liten uggla. Rovfågeln hade gjort en 2-dagars resa i mer än 270 kilometer för att slutligen hamna i New York!

via: NY Post

Historien spreds över alla amerikanska medier och sedan vidare till varje hörn i resten av världen. En liten uggla hittades i julgranen som var avsedd för Rockefeller Center, men räddades som tur var och fördes i säkerhet.

Den lilla rovfågeln hittades av en av dem som arbetade med att säkrade den enorma granen som det här året kom från skogen i staden Oneonta. Förvånad över att ha hittat den där efter en resa på 270 kilometer på två dagar, var mannen noga med att se till att ugglan inte skadades. Med tanke på dess lilla storlek trodde han att det var en unge som tagits från sin mamma.

Efter att ha delat händelsen med sin fru via meddelanden kontaktade kvinnan Ravensbeard Wildlife Center, en grupp experter som arbetar med att rehabilitera vilda djur. Efter att ha försäkrat sig om att centret kunde ta hand om en uggla fördes den lilla rovfågeln dit från Rockefeller Center.

I motsats till vad mannen trodde var ugglan inte en unge utan ett vuxet exemplar och mer specifikt en akadisk uggla, en liten rovfågel som vanligtvis lever i Nordamerika.

Advertisement

På centret döptes den om till Rockefellerugglan, eftersom den hittades just där i den stora julgranen. Experter från centret har beslutat att ugglan inte ska återlämnas till den plats som den kom ifrån och detta val har fått stark kritik.

Experterna hävdar dock att det är ett genomtänkt val. Rockefeller är ett vuxet exemplar som mycket väl kan hitta en plats att bo på. Att utsätta honom för ännu en resa på 300 kilometer kan vara mer riskabelt för honom.

Berättelsen har rört många amerikanska medborgare och även människor runt om i världen, men väcker också en mer känslig debatt om alla de granar som huggs ned varje år för att dekorera hem och torg runt om i världen som är hem för många djur som varje år under vintermånaderna förlorar sina bon bara för att någon ska sätta belysning och dekorerationer i det flera mil bort.

Tags: DjurJulBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack