Den här söta lilla zebran föddes med prickar istället för ränder och det ser nästan ut som att någon har målat den - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här söta lilla zebran föddes…
16 djur som verkar vara bekväma i de mest bisarra och komiska situationerna 18 kvinnor som har bestämt sig för att klippa av sitt långa hår och förändra sitt utseende

Den här söta lilla zebran föddes med prickar istället för ränder och det ser nästan ut som att någon har målat den

Av sofia
1.370
Advertisement

Det finns djur som lever i länder långt borta och kanske till och med är exotiska men som vi alla kan känna igen med en enkel blick. Tänk till exempel på giraffer, lejon, tigrar eller zebror. Sedan barndomen vet vi hur de är skapta och lär oss snabbt att urskilja dem.

Det exemplar vi vill prata om idag kan dock få oss att ifrågasätta en del av dessa "fakta", för trots att det rör sig om ett känt djur har det här exemplaret vissa unika egenskaper som gör det ovanligt och garanterat intressant. Vad handlar det om? Jo, om en zebra som inte har vita ränder på sin svart päls utan prickar och små streck!

Han heter Tira och är ett föl som sågs och fotograferades i Masai Mara National Reserve i Kenya. Om du hittills var övertygad om att en zebra bara kunde vara svart med vita ränder kommer detta exemplar garanterat få dig att tänka om.

Titta bara på den ett ögonblick för att förstå att det rör sig om ett djur som är lika ovanligt som det är vackert. Dess päls ser nästan ut som ett konstverk, en otrolig brun målarduk som någon har roat sig med att "dekorera" med vitt och gjort prickar och ränder.
 

Det är inte svårt att förstå hur förvånad fotografen Frank Liu blev när han, på rekommendation av Massajguiden Antony Tira (från vilken zebran fick sitt namn), befann sig inom gångavstånd från djuret för att ta den fantastiska bilden som snabbt blev mycket populär på nätet.

Advertisement

Även om detta inte är första gången en zebra har prickar istället för ränder, är Tira utan tvekan ett sällsynt exemplar vars päls kan bero på en sällsynt genetisk mutation som kallas pseudomelanism. Mycket få andra zebror har faktiskt sådana prickar och en så vacker päls. Allt som återstår är att önska denna underbara lilla unge som redan har fått hela världen att häpna all lycka i livet!

Tags: DjurOtroligtFotografi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack