På den här bilden från 1900-talet finns det en mycket läskig detalj... ser du den?

av sofia

20 Juli 2023

På den här bilden från 1900-talet finns det en mycket läskig detalj... ser du den?
Advertisement

Redan från början av deras existens har fotografier spelat en mycket viktig roll för människan. Sedan möjligheten att skapa dem kom har de blivit grundläggande vittnesmål från det förflutna, men också för alla de som ville föreviga ett exakt ögonblick i sitt liv eller någon de bryr sig om. I början var de något som bara var tillgängligt för adeln, men med tiden har de blivit tillgängliga för alla.

Nuförtiden är det väldigt enkelt att ta bilder, liksom att redigera dem, men innan var det inte så enkelt och man var till och med tvungen att posera länge innan man kunde få till en bra bild. Svartvita vintagefoton är väldigt fascinerande och representerar värdefulla minnen. Har du någonsin hittat speciella och mycket gamla foton, kanske på en gammal vind eller i din mormors hus?

via The Sun

Advertisement

En läskig detalj...

Detta hände Lynda, en irländsk kvinna som hittade ett gammalt fotografi av sin mormor på vinden. Något ganska vanligt, om det inte vore för en störande detalj. Bilden, tagen långt tillbaka år 1900, visar 13 kvinnor sida vid sida. Dessa kvinnor var arbetskollegor som arbetade i samma linnefabrik i Belfast, och på bilden poserar alla med armarna korsade framför kameran. En position som omedelbart borde framhäva den märkliga detaljen.

Detta foto har sedan det publicerades för första gången bokstavligen rest runt i världen. Synd bara att inte ens den skarpaste iakttagaren har kunnat ge en logisk förklaring till den mardrömslika detalj som finns på bilden. Har du hittat den ännu? Ta några extra sekunder på dig för att titta noga på fotot innan vi avslöjar den läskiga detaljen.

Advertisement
På den här bilden från 1900-talet finns det en mycket läskig detalj... ser du den? - 2

Här kommer lösningen: Om vi ​​tittar noga på höger sida av bilden, där den sista kvinnan sitter nere till höger, kan vi ovanför hennes axel se en hand som verkar komma från ingenstans. Varför från ingenstans? Av en enkel anledning. Arbetarna poserar som sagt alla med armarna i kors, så hur skulle någon av dem ha kunna lägga handen på hennes axel, dessutom från det hållet?

En läskig detalj, speciellt om man tänker att Ellen Donnelly faktiskt är Lyndas mormor, och att hennes familj enligt hennes berättelser inte alls är ovana vid spöklika händelser även efter det att bilden hittades.

Mysteriet har funnits i över ett sekel och man har fortfarande inte hittat någon logisk lösning. Hur tolkar du det man ser på bilder och ger det en naturlig förklaring?

Advertisement