En 75-årig man blir ensam efter att ha förlorat sin fru och sätter upp en skylt i fönstret där det står att han skulle vilja ha en vän att tala med - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En 75-årig man blir ensam efter att…
3 syskon insjuknar i samma typ av ögoncancer, men kämpar tillsammans och ger varandra styrka Hon överger sin nyfödda dotter och lämnar ett hjärtskärande brev:

En 75-årig man blir ensam efter att ha förlorat sin fru och sätter upp en skylt i fönstret där det står att han skulle vilja ha en vän att tala med

Av sofia
1.314
Advertisement

Tony Williams berättelse är en ganska sorglig historia som tyvärr återspeglar en verklighet som många äldre tvingas leva i, nämligen ensamhet. Mannen blev änkling vid 75-års ålder och har bokstavligen ingen att spendera ens några timmar av sin fritid med. Ingen gillar att spendera sin tid i fullständig ensamhet, men Tony har beslutat sig för att vidta åtgärder på något sätt för att kunna få vänner med någon i sin ålder. Att sitta under 24 timmar i tystnad i sitt hem i East Hampshire är en riktig tortyr för den äldre mannen, som bara vill prata med någon. Hans fru Jo var hans bästa vän och när han beskriver deras förhållande var hon även hans själsfrände. Nu när hon är borta har hon lämnat ett stort tomrum i Tonys hjärta.
 

Tony och Jo levde ett underbart liv i deras hem i Kempley, Gloucestershire, i 25 år innan de flyttade till East Hampshire där Jo ville bo för att vara närmare sin syster. De två tillbringade många timmar tillsammans med att laga mat, skratta och lyssna på sina favoritlåtar. De hade också en vacker trädgård med en fruktträdgård, där Tony skötte trädgårdsarbetet, medan Jo höll honom sällskap. Efter att ha flyttat till East Hampshire blev Jo plötsligt sjuk och bara nio dagar efter att läkare diagnostiserat henne med bukspottkörtelcancer gick hon bort. Ett mycket hårt slag för Tony som, även in i de sista ögonblicken, alltid fanns vid hennes sida.

"Nu är jag här, helt ensam, i huset där min älskade fru tillbringade sina sista dagar. När jag går in i rummet är det första jag gör att titta på hennes fotografi."

Med dessa ord beskriver Tony smärtan och känslan av ensamhet som förlusten av hans fru medförde. För att bekämpa ensamheten försökte Tony på olika sätt hitta vänner och spenderade 120 pund för att lägga ut två annonser i lokala tidningar, varefter han tryckte upp visitkort som skulle delas ut i mataffären. Tyvärr fick Tony inte ett enda samtal. Vad som skulle göra honom glad skulle vara att tillbringa några timmar i trädgården tillsammans med någon eller kanske lyssna på lite musik tillsammans. Men mannen gav inte upp och försökte ett sista "extremt" försök, nämligen att skriva ett tydligt meddelande om hjälp i fönstret i sitt hus, där han förklarar att han känner sig ensam och hoppas på någons sällskap.

Advertisement

Tonys meddelande lyder så här:

"Det är min sista utväg. Jag har provat allt för att få vänner, men ingen verkar vara intresserad av att prata med mig. Det är inte många som passerar framför mitt hus, men jag hoppades att meddelandet skulle spridas i samhället och att någon skulle kontakta mig. Jo var min bästa vän och vi hade ett underbart liv tillsammans. Men nu är jag helt ensam. Min underbara fru dog just och jag har ingen annan. Allt jag vill är att någon ska se skylten och ringa mig. Jag vill bara prata så att jag slipper sitta tyst hela dagen."

Tony har aldrig haft kontakt med Jos familj och hans enda släktingar bor långt borta. Tonys begäran är verkligen väldigt enkel och om vi tänker på hur många ensamma människor det finns i världen borde det inte vara så svårt att träffas. Men trots detta är ensamhet fortfarande ett problem som behöver lösas, särskilt för äldre människor som tenderar att bli mer isolerade.

Vi hoppas verkligen att Tony kommer att få några samtal snart och att han kan hitta en ny vän!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack