5 råd om hur man får ett bättre förhållande till en alltför påträngande svärmor - TittaPaVideon.se
x
5 råd om hur man får ett bättre förhållande…
En tjej utsätter sin styvmor för ett skämt genom att rengöra toaletten med hennes tandborste: pappan tvingar henne att använde den som straff 13 personer jämför fotografier av sina katter från idag och när de var små: de är bedårande livskamrater

5 råd om hur man får ett bättre förhållande till en alltför påträngande svärmor

11 Augusti 2020 • Av Emma Fisone
1.389
Advertisement

Hon hjälpte er att styra och planera inför ert bröllop, och kanske också att välja bröllopskläderna och maten: när ni sedan, en gång för alla, hade gift er så har hon kanske också försökt att hjälpa till med hemmet och barnens uppväxt. Kort sagt, så vet alla par att det är mycket viktigt, om än besvärligt, att respektera svärmoderns roll i ett äktenskap. Hur ska man då göra för att bibehålla en bra relation till svärmodern utan att det leder till några jobbiga inblandningar eller spänningar?


Här har vi 5 råd om hur man får en bättre relation till sin svärmor:

Ge henne den betydelse som hon förtjänar: Försök helt enkelt att inte dölja viktiga saker som händer i ert liv för henne som, till exempel, om ett nytt barn är på väg eller liknande. Få henne, helt enkelt, även om ni inte gillar det, att känna sig respekterad i sin roll som svärmor.

Försök att hålla rätt distans: Visst, mamman och svärmodern hjälpte till med planeringen inför hela bröllopet, men var försiktig med att inte ge henne hela handen efter det: när ni väl har gift er så har ni rätt till ett privatliv, utan några besvärliga inbandningar.

Härda ut: Låt hennes kritik och dispyter, både de som är mer eller mindre viktiga för er, bara rinna av: jag vet att det inte är lätt, men den allra bästa lösningen är att härda ut!

Var tydliga mot henne: Kom inte med några dumma ursäkter om ni inte kan äta lunch med henne, eller helt enkelt inte har lust att ses; att vara tydlig är en av de första reglerna för att bibehålla en sund och konstruktiv relation med alla, detta gäller även er "hatade" svärmor!

Var er själva: försök att bete er naturligt och att inte bygga upp en falsk personlighet; om ni lär känna er svärmor så kanske ni får reda på att ni har något gemensamt intresse: en film, musik, eller varför inte, i köket. Det kan vara ett sätt att närma er varandra, snarare än att glida isär.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack