"Barn behöver inte nödvändigtvis respektera oss": Den här mammans uttalande gav upphov till stark debatt

av sofia

24 Juni 2023

"Barn behöver inte nödvändigtvis respektera oss": Den här mammans uttalande gav upphov till stark debatt
Advertisement

Relationen mellan föräldrar och barn är unik, praktiskt taget oersättlig, men ibland kan det vara svårt att hitta rätt tolkning för att etablera en relation som i sig är lika vacker som "känslig". Det finns faktiskt hela studier som diskuterar vilken som är den mest korrekta metoden för att ge barn en lämplig uppfostran. Kanske finns det ingen "perfekt guide" för hur man är en bra förälder, men det är verkligen avgörande att älska sina barn villkorslöst.

Huvudpersonen i den här berättelsen är fast övertygad om detta och av den anledningen anser hon att det är fel att vilja ha "något i gengäld" från sina barn, till och med deras respekt, som ​​enligt henne inte är en självklarhet.

via Diply

Advertisement
 Lisa Pontius/Facebook

Lisa Pontius/Facebook

Lisa Pontius är en tvåbarnsmamma som la upp en video där hon berättade om sin idé om föräldraskap: "Barn är inte skyldiga sina föräldrar något, det är fel att förvänta sig ovillkorlig respekt från dem eller att våra ord ska vara lag för dem".

Kvinnan, som är hemmafru på heltid, ägnar sig kropp och själ åt sina barn och hoppas att hon när de är vuxna ska ha en bra relation med dem, men inte för att hon är deras mamma! "De är inte skyldiga mig någonting och när de växer upp kommer jag aldrig att göra några anspråk bara för att jag förde dem till världen. Tvärtom hoppas jag att jag vid det laget ska ha förtjänat aktningen och respekten tack till den relation som etablerats under åren, men jag har inte och vill inte ha några garantier i detta avseende”.

Så Lisa håller inte med alla de föräldrar som hävdar att barn bör vara tacksamma mot sina föräldrar för allt de har gjort för dem.

Advertisement
 Lisa Pontius/Instagram/Screenshot

Lisa Pontius/Instagram/Screenshot

"Det är en förälders plikt att försörja sina barn. Det är ett ansvar. Alla klarar inte av det, men i verkligheten är att ta hand om ett barns grundläggande behov helt enkelt ett absolut minimum. Nästa steg är att ta hand om barnets behov känslomässigt, och detta kännetecknar goda föräldrar. I vilket fall, kom ihåg att du inte bör älskar och tillgodose dina barns behov med en förväntan att de blint kommer att lyda och göra vad de än blir tillsagda som vuxna. Föräldraskap är inte ett tvåsidigt avtal". sa mamman.

De flesta användare höll med om Lisas övertygelse, men någon invände: "Lycka till, med din metod kommer dina barn inte att lyssna på ett enda råd från dig".

Men Lisa klargjorde även denna punkt: "Det är naturligt för föräldrar att ha ambitioner och förväntningar på sina barn. Men allt detta kan ha en förnedrande effekt och klippa vingarna för barns framväxande identitet. Om de kanaliseras på rätt sätt har kan förväntningarna uppmuntra barn att tro på sig själva och att utveckla sina färdigheter”. Vad tycker du om Lisas idéer?

Advertisement