Den här flickan föddes med så långt och tjockt hår att människor förväxlar henne med en porslinsdocka - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här flickan föddes med så långt…
En pojke klipper sin systers hår, men som tur är lyckas frisören förvandla olyckan till en underbar frisyr

Den här flickan föddes med så långt och tjockt hår att människor förväxlar henne med en porslinsdocka

Av sofia
1.396
Advertisement

De flesta barn föds utan hår. Håret brukar sedan börja växa under det första levnadsåret. I många fall blir dock det glesa håret, som kan betraktas som bebishår, kvar i upp till två år.

Sedan finns det motsatta fall, med pojkar och flickor som nästan föds redo för att gå till frisören för att klippa sig. I Storbritannien finns det en liten flicka som skulle kunna slå rekord inom den kategorin.

Historiens huvudperson heter Dolly och om det stämmer att "vårt öde är skrivet i vårt namn", så förkroppsligar denna lilla flicka det uttrycket i sin helhet eftersom det engelska ordet "doll" betyder docka. När barnet ligger i sin barnvagn, misstas hon ofta för en porslinsdocka. Den lilla flickan hade redan vid födseln ett mycket tjockt brunt hår.

Hennes mamma, Katie Canham, hade fött tre barn före henne, alla med det klassiska glesa och raka håret under de första månaderna. Kvinnan säger att när hon väntade Dolly hade hon ofta svår halsbränna. Många säger att denna störning under graviditeten är ett symptom på att det ofödda barnet kommer att ha särskilt tjockt hår.

Advertisement

Orsaken verkar vara den förhöjda frisättningen av östrogen under den tredje graviditetsmånaden. Även om denna teori under lång tid har förnekats eller betraktats som ett rykte, har en specifik studie genomförts som i stället verkar bekräfta den. När hon bara var 3 månader gammal hade Dolly redan så mycket hår att hon krävde regelbundna klippningar för att luggen inte skulle täcka ögonen.

Sedan födlsen har det aldrig slutat växa och måste borstas ständigt varje dag för att förhindra att det blir tovigt. Detta fenomen tenderar att stabiliseras med tiden och ofta får barn med en stor "kalufs" normal hårmängd med tiden. För närvarande verkar dock Dolly vilja vara "speciell". Kanske kommer det hår som redan har gjort henne populär en dag att göra henne berömd. Vem vet om hon kanske hamnar på tidningarnas omslag som den framtida favoritmodellen för hårstylister över hela världen!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack