En kille köper villan som hans förfäder byggt som slavar som en hämnd mot rasism - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En kille köper villan som hans förfäder…
15 kvinnor som varit modiga nog att klippa av sig sitt långa hår och gjort ett bättre val Den äldsta mannen i världen levde i 146 år och överlevde alla sina barn

En kille köper villan som hans förfäder byggt som slavar som en hämnd mot rasism

Av sofia
1.406
Advertisement

Det finns platser som har en mycket djupare betydelse och ett högre värde än de egentligen har. För dem som är medvetna om det blir de verkliga symboler för det förflutna och för många viktiga stunder eller viktiga berättelser, kanske relaterade till deras familj.

Robert Hartwell, en ung svart homosexuell skådespelare bestämde sig för att dela sin personliga "hämnd" med resten av världen för alla de människor som kämpar - och har kämpat - mot rasism och homofobi. Hur gjorde han det? Helt enkelt genom att köpa ett hus, som för honom är mycket mer än ett normalt hem. Det är en symbol.

Som han berättar i sitt inlägg som publicerades på Facebook och som snabbt blev känt runt om i världen, byggdes den eleganta villan 1820 för familjen Russell som ägde ett bomullsbruk i området. Naturligtvis var slaveri på den tiden fullständigt lagligt och dussintals färgade slavar byggde huset under svåra färhållanden och behandlades illa bara för att de ansågs vara "underlägsna" varelser.

När Robert såg att det stora huset hade lagts upp till försäljning, kände han att det huset måste bli hans. Hans förfäder hade deltagit som slavar vid byggandet av villan och att köpa den skulle ha varit som en otrolig gest för att hämnas för allt det lidande de utsatts för. Mer bestämd än någonsin blev killen ägaren till huset, trots att personen som sålde det tvivlade på Roberts ekonomiska möjligheter och hade avskräckt honom från att köpa.

"Jag hade velat berätta för mina förfäder, när de jobbade hårt för att bygga detta hus, att 200 år senare skulle en svart homosexuell man köpa det för att fylla det med kärlek" skrev Hartwell för att kommentera sitt köp. Vi kan inte göra annat än att hålla med honom, med tanke på hur viktig hans berättelse är i kampen mot alla orättvisor och all våld, rasism och diskriminering som tyvärr fortfarande sker i världen än idag. Vi hoppas att Robert alltid kommer att fortsätta hedra sitt ursprung och sin identitet!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack