Den här killen går konstant upp i vikt på grund av en ovanlig sjukdom och lyckas överleva endast tack vare träning - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här killen går konstant upp i…
Sallad på emmervete, tonfisk, körsbärstomater och squash - ett enkelt och nyttigt recept med en smak av sommar 12 gånger då djur lyckats uttrycka de allra vackraste och djupaste känslorna

Den här killen går konstant upp i vikt på grund av en ovanlig sjukdom och lyckas överleva endast tack vare träning

Av sofia
294
Advertisement

Sport är en värdefull komponent i människors liv oavsett ålder. Det är viktigt för att upprätthålla både ett psykiskt och ett fysiskt välbefinnande, det kan vara ett sätt att socialisera och en hobby som upptar din tid på ett konstruktivt sätt.

Det finns de som utövar det som yrke, av passion eller för att hålla sig i form. Men även om det är svårt att tro, finns det också en del människor som helt enkelt måste träna för att det är det enda sättet för att överleva.
 

En av dem är Jake Vella, en 7-årig pojke som delar en ovanlig sjukdom som heter ROHHAD med bara 75 andra människor i världen. Förkortningen står för Rapid-onset Obesity with Hypothalamic dysfunction, hypoventilation and Autonomic Dysregulation. Det är en mycket sällsynt sjukdom som påverkar det hormonella systemet som får de som drabbas av den att gå upp i vikt, oavsett livsstil eller kost.

Pubblicato da Jake Vella su Sabato 28 aprile 2018

Barnet följer en hälsosam och balanserad kost och rör på sig mycket, allt detta för att hålla vikten under kontroll. Den typ av fysisk aktivitet som rekommenderas för Jake inkluderar i huvudsak uthållighetsträning, såsom maraton och triathlons. Det finns fortfarande inget botemedel mot denna sjukdom. Således är övningar med konstant och hög intensitet det enda sättet denna killen har för att lindra dess negativa effekter.

Advertisement

Trots svårigheterna är pojken både motiverad och har en enorm viljestyrka. Han tränar med entusiasm och regelbundenhet och missar aldrig ett pass. Jakes tränare är mycket stolt över honom. Han talar med beundran om hans och familjens styrka. I hopp om att forskarna kommer att hitta en definitiv lösning hoppas man att pojken lyckas behålla sin livsglädje trots allt. Det som för många är en plikt eller ett nöje är en nödvändighet för honom. Hans sjukdom är mycket sällsynt, men ännu mer sällsynt är det mod som han bemöter den med.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack