x
En katt som aldrig hade jamat väcker…
En hund som höll på att drunkna i en vattentank kan inte sluta

En katt som aldrig hade jamat väcker hela familjen mitt i natten och räddar dem från en gasläcka

19 Juli 2020 • Av sofia
5.384
Advertisement

Ofta kommer de mest heroiska handlingarna från de vi inte förväntar oss det ifrån. Vi pratar om avgörande handlingar tack vare vilka människor och djur lyckas rädda livet på de i sin omgivning, oavsett om det är familjemedlemmar, vänner eller andra varelser som är i fara.

Vi skrev också "djur", eftersom huvudpersonen i historien vi nu ska berätta för dig är en katt. Det handlar om en oväntad hjälte som med sin blyga och tysta personlighet i ett ögonblick där hans mänskliga vänner riskerade livet lyckades plocka fram allt sitt mod och varna dem för en fara som annars skulle ha dödat dem.

via: FOX 19

Ända sedan den amerikanska familjen Kecskes i Ohio adopterade honom har katten Boo aldrig varit en särskilt "pratsam" katt. Det hände mycket sällan - nästan aldrig - att han jamade eller gav någon annan typ av ljud ifrån sig och hans tillbakadragna personlighet har alltid kännetecknat honom, så pass mycket att hans mänskliga vänner ofta har skämtat om det.

Men när en farlig situation plötsligt uppstod för honom och hans familj, plockade Boo fram sin röst och gjorde något som han aldrig tidigare gjort i sitt liv. Vad utlöste denna plötsliga förändring? Jo, det läckte ut kolmonoxid från en gammal värmepanna mitt i natten i huset där alla låg och sov. Alla utom Boo som lyckats uppfatta den fruktansvärda luktfria, färglösa och supergiftiga gasen och ville varna hela sin familj.

Han jamade så högt han bara kunde och lyckades väcka alla bara några minuter innan situationen blev katastrofal. Effekterna av kolmonoxidet började redan kännas. Paret lyckades ta sig ur sängen och väcka sin dotter precis innan hon svimmade. Katten Boo, medan han fortsatte att jama, svimmade flera gånger och återhämtade sig sedan, med styrka och beslutsamhet, tills dess att han var säker på att hans mänskliga vänner var i säkerhet.

Det är inte tydligt hur denna heroiska katt lyckades känna av kolmonoxidet i luften, eftersom katter, precis som vi människor, inte heller känner av det. En sak som är säker är i alla fall att han kände att något var fel och bestämde sig för att agera. Utan hans ingripande skulle familjen ha blivit förgiftad av denna osynliga mördare. Familjen lyckades ringa efter hjälp, trots att de redan var yra i huvudet och lyckligtvis lyckades brandmännen rädda alla, inklusive katten.

Advertisement

Boos mod och hjältedåd förtjänade emellertid en belöning och PETA, en organisation som arbetar med djurs rättigheter, tillägnade honom utmärkelsen "katthjälte", just för att han räddat sina mänskliga vänner samtidigt som han riskerade sitt eget liv.

Boo, du är verkligen en riktig hjälte!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack