Downs syndrom stod inte i vägen för lilla Francesca, vid 4-års ålder är hon redan en modedrottning - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Downs syndrom stod inte i vägen för…
Ett par räddar en björnunge som håller på att drunkna efter att huvudet fastnat i en plastburk En pensionerad kvinna köper en minihusvagn för att resa genom hela Usa som visserligen är liten men har alla bekvämligheter

Downs syndrom stod inte i vägen för lilla Francesca, vid 4-års ålder är hon redan en modedrottning

Av sofia
770
Advertisement

Lilla Francesca Rausi är bara fyra år gammal men hon är redan en liten modedrottning. Francesca är en vacker och mycket speciell tjej som föddes med Downs syndrom och leende efter leende vinner människors hjärtan. Hon kommer från Malta och har alltid fått stöd av sina föräldrar, sedan de första dagarna i sitt liv, i vad som verkar vara hennes stora passion idag - fotografering och modevärlden. Hon har vunnit flera skönhetstävlingar och nu, tack vare sin mammas stöd, visar hon resten av välrden att funktionshinder inte är ett hinder alls.

Ända sedan hon var väldigt ung har Francesca poserat framför en kameralins och vann sitt första pris i tävlingen för bästa juniormodell under en regional tävling på Malta. År 2019 vann hon sedan en annan viktig utmärkelsen under en välgörenhetstävling som hade som mål att normalisera modeller med funktionshinder.

Under den senaste tävlingen fick lilla Francesca nöjet att träffa och arbeta tillsammans med Madeline Stuart, den första modellen i världen med Downs syndrom. En tjej som nu med hjälp av ansträngning och hårt arbete nått internationell berömmelse.

Advertisement

Francesca känner sig mycket bekväm när hon går på catwalken och drömmer om att bli en professionell modell precis som Madeline. Francescas mamma hoppas såklart att hennes dotter kommer att kunna förverkliga sina drömmar och att Downs syndrom en dag inte längre kommer att ses som ett oöverstigligt hinder, både för de drabbade och för samhället i allmänhet.

Livet för dem som lider av Downs syndrom är inte lätt eftersom de, precis som alla personer med funktionsnedsättningar, ofta betraktas som annorlunda och oförmögna att bedriva ett "normalt liv" och vara självständiga. Extraordinära exempel som Madeline och Francesca visar dock att de, förutom att de är människor precis som alla andra, med samma ambitioner och känslor också konkret kan uppnå sina drömmar.

Advertisement

Självklart är Francesca bara en liten flicka och som alla andra barn älskar hon att leka, gå och bada, dansa, leka med dockor och titta på tecknad film!

Hennes föräldrar kunde inte vara mer stolta!

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack