Han är 92 år gammal och pluggar fortfarande på universitetet, hans dröm är att bli arkitekt - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Han är 92 år gammal och pluggar fortfarande…
En autistisk pojke på 3 år tappar bort sig men hittas igen efter flera timmar, hans hundar har skyddat honom hela tiden En övergiven katt adopteras och fostras av en siberian husky, nu beter den sig som en hund

Han är 92 år gammal och pluggar fortfarande på universitetet, hans dröm är att bli arkitekt

Av sofia
1.321
Advertisement

Vem sa att det finns en ålder som man inte får passera för att följa sina drömmar? Vanor, oro, ångest eller rädsla för andras bedömning kan ibland övertyga oss om att det är så, men i verkligheten finns det män och kvinnor som med sin beslutsamhet verkligen lyckas förmedla till världen att det aldrig är för sent.

Carlos, den 92-åriga brasilianska mannen som är huvudperson i vår berättelse är en av dem. Hans ålder hindrar honom inte från att tro på sina drömmar och det är därför den äldre mannen bestämde sig för att... slutföra sina universitetsstudier!

Du läste rätt, vid 92-års ålder drömmer Carlo Augusto Manço, även om han inte har ett utmärkt förhållande till tekniska apparater, fortfarande om att bli arkitekt. Inte ens coronaviruspandemin stoppade honom. Den här mannen tog lektioner på nätet och tvingades möta de svårigheter som människor i hans ålder skulle kunna möta. Datorn är verkligen inte hans bästa vän, men Carlos har inte gett upp.

Hans önskan om att bli en professionell arkitekt är så stark att hans sinne fortsätter att lämna utrymme för ny information, tack vare hans beslutsamhet. Faktum är att det ofta sägs att hjärnan är som en "muskel" som behöver tränas och den här mannen bevisar det på ett perfekt sätt. Efter att ha jobbat i flera år som designer har Carlos aldrig gett upp sin dröm om att bli något mer.

"Det var lite konstigt till en början att sitta i ett klassrum fullt med ungdomar - berättar han - men de behandlade mig väl, alla ville prata med mig och säga adjö". Pandemin, som tvingade många elever att ta lektioner hemma framför datorn, gjorde situationen svårare, men absolut inte omöjlig. Carlos familj gjorde allt för att uppmuntra och stötta honom. Hans barnbarn hjälper honom att använda de tekniska apparaterna och dag för dag lyckas denna livliga 92-åriga student fullfölja sina universitetsuppgifter.

Hans berättelse är ett fantastiskt exempel på beslutsamhet och motivation, ett bevis på att ålder ibland inte spelar någon roll om du sträver efter det du vill ha med passion och engagemang.
 

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack