Lavendellemonad, en uppfräschande dryck som håller ångest och stress på avstånd

sofia

11 Juli 2020

Lavendellemonad, en uppfräschande dryck som håller ångest och stress på avstånd
Advertisement

Vem har aldrig använt en lavendelpåse för att parfymera sina byrålådor eller insidan av en garderob? Lavendelblommor har faktiskt flera användningsområden och används ofta vid tillverkning av parfymer och tvålar. Men kände du även till den mer terapeutiska sidan av lavendel? Eterisk lavendel olja innehåller många aktiva ingredienser och kan ha välgörande egenskaper, särskilt för att bekämpa ångest och stress. Idag vill vi erbjuda dig en välsmakande och mild sommardrink som inte bara är fräsch under sommaren, men som även (åtminstone delvis) kan dämpa din  ångest, nämligen lavendellemonad!

via Youtube / Eat Me Drink Me

Advertisement
Youtube / Eat Me Drink Me

Youtube / Eat Me Drink Me

Det här behöver du:

  • Vatten (cirka 5 koppar)
  • 6 färska citroner
  • Honung
  • Torkade lavendel (kvistar) eller en droppe eterisk olja (kontrollera att den är 100% ren och därför godkänd som livsmedel).

Advertisement
Youtube / ClaCali

Youtube / ClaCali

Koka vattnet och tillsätt ingredienserna som får ligga och dra. Sedan filtrerar du blandningen innan du dricker den och låter den svalna. Lägg till isbitar om du vill göra det ännu mer uppfriskande.

Ångest och stress är mycket vanliga problem, starkt kopplade till det hektiska liv som var och en av oss lever idag. För att lindra dessa symtom kan det vara lämpligt att prova några naturliga botemedel först. Lavendel är ett bre exempel på ett sådant och är en perfekt naturlig ingrediens med lugnande egenskaper för nervsystemet.

Public Domain Picture

Public Domain Picture

Om du lider av huvudvärk eller oroar dig för mycket kan du försöka slappna av med denna enkla och välsmakande dryck. Självklart ska du inte förvänta dig mirakel, men kanske kan du dra någon typ av fördel av den ändå.

Advertisement