Lavendellemonad, en uppfräschande dryck som håller ångest och stress på avstånd - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Lavendellemonad, en uppfräschande dryck…
En singel homosexuell man lyckades adoptera en flicka som hade levt ensam i 1 år på ett sjukhus En ung man bygger proteser med återvunna material för att hjälpa handikappade djur

Lavendellemonad, en uppfräschande dryck som håller ångest och stress på avstånd

11 Juli 2020 • Av sofia
647
Advertisement

Vem har aldrig använt en lavendelpåse för att parfymera sina byrålådor eller insidan av en garderob? Lavendelblommor har faktiskt flera användningsområden och används ofta vid tillverkning av parfymer och tvålar. Men kände du även till den mer terapeutiska sidan av lavendel? Eterisk lavendel olja innehåller många aktiva ingredienser och kan ha välgörande egenskaper, särskilt för att bekämpa ångest och stress. Idag vill vi erbjuda dig en välsmakande och mild sommardrink som inte bara är fräsch under sommaren, men som även (åtminstone delvis) kan dämpa din  ångest, nämligen lavendellemonad!

Det här behöver du:

  • Vatten (cirka 5 koppar)
  • 6 färska citroner
  • Honung
  • Torkade lavendel (kvistar) eller en droppe eterisk olja (kontrollera att den är 100% ren och därför godkänd som livsmedel).

Koka vattnet och tillsätt ingredienserna som får ligga och dra. Sedan filtrerar du blandningen innan du dricker den och låter den svalna. Lägg till isbitar om du vill göra det ännu mer uppfriskande.

Ångest och stress är mycket vanliga problem, starkt kopplade till det hektiska liv som var och en av oss lever idag. För att lindra dessa symtom kan det vara lämpligt att prova några naturliga botemedel först. Lavendel är ett bre exempel på ett sådant och är en perfekt naturlig ingrediens med lugnande egenskaper för nervsystemet.

Advertisement

Om du lider av huvudvärk eller oroar dig för mycket kan du försöka slappna av med denna enkla och välsmakande dryck. Självklart ska du inte förvänta dig mirakel, men kanske kan du dra någon typ av fördel av den ändå.

Tags: KökMå braHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack