En 2-årig pojke får feber och hosta efter att ha svalt bassängvatten, räddad från "sekundär drunkning" - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En 2-årig pojke får feber och hosta…
En 11-årig flicka säljer sina sagor för att hjälpa föräldrarna att bygga upp sitt hus igen Brudparet bjuder med svärmodern på sin smekmånad, på hemresan kommer det fram att kvinnan är gravid med sin svärson

En 2-årig pojke får feber och hosta efter att ha svalt bassängvatten, räddad från "sekundär drunkning"

Av sofia
1.177
Advertisement

Sommaren kommer och tillsammans med den barn som roar sig. Man går inte längre i skolan, vädret är vackert, temperaturen är varm och alla dina vänner möts vid havet eller vid poolen. En perfekt plan som man tror inte kan förvandlas till en potentiellt farlig situation, men en berättelse om en pappa i delstaten Colorado i Usa som räddade sin son vill varna alla föräldrar om en osynlig fälla i bassänger.

image: ABC 13

Garon Vega, pappa till Gio, en 2-årig pojke från Colorado, säger att han tog med sig sin son till den kommunala poolen för att ha kul, men när de senare kom hem, märkte Garon att pojken började få symtom som svår huvudvärk, sedan hosta och stigande feber.

Den oroliga pappan började söka efter en rationell förklaring till de symtom som uppstått i samband med badet i poolen så han sökte och hittade den tragiska historien om Frankie Delgado. Denna 4-åriga pojke från Houston Texas dog på Memorial Day helgen efter att oavsiktligt ha svalt lite vatten medan han simmade med sin familj.
 

image: ABC 13

När det gäller Delgado-fallet hade läkare misstänkt ett fall av "sekundär drunkning", ett tillstånd som uppstår när någon får i sig vatten som sedan blir kvar i lungorna under de närmaste timmarna. Det kan ta upp till 24 timmar efter det att du lämnat vattnet innan symtomen dyker upp. Sekundär drunkning kan ske i alla typer av vatten, inklusive en persons eget badkar. Även om fall också har inträffat bland vuxna, är barn de vanligaste offren.

Naturligtvis, efter att ha läst historien om stackars Frankie, tog Garon genast lilla Gio till akutmottagningen, där läkarna bekräftade symptomen på sekundär drunkning: "Röntgen visade att han hade en betydande mängd vatten i lungorna och det var bra att vi omedelbart tog honom till sjukhuset för om vi inte hade gjort det, skulle han inte ha klarat sig" berättar Garon.

En historia med ett lyckligt slut för Gio och pappa Garon, men som är en varning för alla föräldrar om de möjliga farorna som en fredlig familjetur till poolen kan leda till. Var försiktiga!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack