En ensamstående mamma tar examen från Harvard med sin dotter i famnen och står över både förolämpningar och fördomar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En ensamstående mamma tar examen från…
De letar desperat efter ett kuvert med 1000 dollar och upptäcker tillslut att sonen har haft sönder det i dokumentförstöraren Cordon bleu med squash - ett enkelt recept med endast ett fåtal kalorier och mycket smak

En ensamstående mamma tar examen från Harvard med sin dotter i famnen och står över både förolämpningar och fördomar

Av sofia
1.662
Advertisement

Att uppfostra ett barn är inte en enkel sak och de flesta föräldrar vet detta mycket väl. Saker blir säkert ännu mer komplicerade när en förälder tvingas göra det ensam. Det finns många ansvarsområden, liksom saker att uppmärksamma för att barnen ska växa upp med all den uppmärksamhet de förtjänar och samtidigt hinna med jobb, studier och åtaganden.

Briana Williams, en 24-årig ensamstående mamma som har gett världen ett fantastiskt exempel på styrka och uthållighet, vet detta mycket väl. Anledningen? Inte bara har den här tjejen lyckats övervinna de många fördomar som hon har kämpat mot, utan hon har också uppnått en mycket viktig milstolpe i livet, nämligen att ta examen från Harvard och fostra sitt barn samtidigt.

Briana kommer ursprungligen från Atlanta i USA och under sitt unga liv har hon aldrig slutat kämpa för en bättre framtid och personlig tillväxt. Hon satte upp höga mål, fast besluten att ta examen i juridik på Harvard University. Av sina fyra syskon var Briana den enda som studerade på universitetet och redan det är modigt.

Tyvärr hamnade hon i situationer som både var diskriminerande och förolämpande under studietiden, särskilt eftersom hon är afroamerikan och för att hon inte kommer från en rik och erkänd familj. Hennes styrka och intelligens har dock alltid tillåtit henne att fortsätta, trots allt och alla, även om kritik från förtalande människor fortsatte att regna över henne när hon blev gravid.

För de som försökte trycka ned henne ansågs hon vara en "avvikelse", en person som inte kunde ha uppnått stora resultat med tanke på att graviditeten, arbetet och studierna skulle slutföras. Men hon fortsatte att jobba för att kunna betala sina universitetsstudier och trots alla svårigheterna födde hon sin vackra lilla dotter Evelyn. "Jag trodde inte att jag skulle klara det - berättar hon - det var ett av de svåraste ögonblicken i mitt liv". Med det nyfödda barnet följde Briana lektionerna och försökte organisera sig på bästa sätt tills det efterlängtade ögonblicket (som många trodde aldrig skulle komma) äntligen inträffade.

Advertisement

Briana tog examen och doktorerade i rättsvetenskap vid det prestigefyllda Harvard University. När hon avlagt sin examen var detta en glädje som hon ville dela med alla via sitt Instagramkonto och tillägna denna milstolpe till lilla Evelyn, med vilken hon stolt poserade på en bild där både hon och dottern hade samma examenskläder. "Tack för att du gav mig styrka och mod, låt oss fortsätta övervinna alla motgångar" skrev Briana. Även vi hoppas på att det ska bli så för dem, med tanke på den karriär hon nu kommer att starta på en advokatfirma i Kalifornien. Den här flickan är ett riktigt exempel på beslutsamhet som ger hopp för många människor som tror att de inte kan följa sina drömmar i de svåraste stunderna.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack