6 praktiska tips för att hålla halsen ung och med färre rynkor - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
6 praktiska tips för att hålla halsen…
En liten hund väntar i flera dagar på bron där hans husse tagit sitt liv: den hoppas att han ska komma tillbaka Han frågar grannen var hennes man är, hon svarar att han inte finns längre: då släpper han allt och springer för att krama henne

6 praktiska tips för att hålla halsen ung och med färre rynkor

Av Sara Lindblad
1.051
Advertisement

Vi bryr oss mycket om kvalitén på huden i ansiktet, att den är utan rynkor, att den är slät och ungdomlig. Tecken på åldrande eller att åren går dyker alltså upp och försvinner lika fort från vårt ansikte. Men det många kanske inte vet är att den hud som åldras först faktiskt sitter på halsen. Vi vill därför här ge er 6 praktiska råd och tips för att ge huden på denna alltför ofta förbisedda kroppsdel den uppmärksamhet som den förtjänar.

image: Wikimedia

Huden på halsen är mycket känsligare eftersom det på denna kroppsdel finns mycket färre talgkörtlar, det leder till att hela halsen därför lättare tappar både elasticitet och form. Här kommer 6 praktiska tips för att undvika just det:

  • Använd solkräm: om vi åker till stranden eller ligger och solar, bör vi alltid smörja in halsen med solkräm för att undvika att bränna oss; och kom ihåg att solljus påskyndar hudens åldrande.
  • Återfukta regelbundet: det är bra att ofta återfukta huden på halsen, man behöver ingen specifik produkt, det går utmärkt att använda en återfuktande kräm eller en ansiktskräm. Två gånger om dagen räcker: en gång på morgonen och en gång på kvällen innan sänggåendet.
  • Sträck på dig: det kan verka absurt men faktum är att en slapp eller felaktig kroppshållning kan göra att huden åldras i förtid. Om man till exempel går framåtlutad med rygg och axlar, kan det ge upphov till rynkor i huden och de blir svårare och svårare att bli av med ju äldre man blir.
  • Naturlig peeling: minst en gång i veckan bör man hjälpa huden på halsen att exfoliera. Exempelvis kan man använda socker, havssalt eller bikarbonat för att bli av med döda hudceller. Blanda pulvret med naturliga oljor, honung eller yoghurt och applicera på huden.
  • Ät nyttigt: Se till att äta en varierad och hälsosam kost, med mycket naturlig Omega 3 och 6. Det hjälper kroppen att producera kollagen vilket i sin tur hjälper till att föryngra huden på halsen och behålla dess elasticitet.
  • Motionera regelbundet: vi nämnde tidigare att en dålig hållning kan öka antalet rynkor och medföra ett förtida åldrande av huden på halsen. Att däremot motionera mycket är bra för att få en god hållning och föryngra huden. Din hals kommer vara tacksam.

Kände ni till dessa tips för att föryngra och släta ut huden på halsen? Nu vet ni hur ni ska hålla den återfuktad och utan förtida rynkor!

Tags: PraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack