Grannarna ringer polisen när de hör två äldre människor gråta, polisen kommer och lagar middag åt dem - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Grannarna ringer polisen när de hör…
En pappa låter tatuera sin dödfödda sons händer på sig för att alltid kunna känna hans sköra kram på sitt bröst Vid enbart 9-års ålder uppfinner han en maskin för att tvätta händerna utan att röra vid kranen för att förebygga covid-19 smitta

Grannarna ringer polisen när de hör två äldre människor gråta, polisen kommer och lagar middag åt dem

Av sofia
1.564
Advertisement

Ensamheten som äldre människor kan uppleva dag efter dag är ett riktigt stort problem och finns nästan överallt i världen. Att bli äldre kan, förutom att orsaka mer frekventa och accentuerade hälsoproblem, också medföra depression, sorg och en känsla av att ha blivit övergiven.

Många människor runt omkring oss befinner sig i sådana situationer, fler än vi tror. Och det är inte ovanligt att kvinnor och män känner sig så ensamma att de lockar till sig andras uppmärksamhet i ett rop på hjälp. Jole och Michele, ett par italienska makar i åldern 89 och 94 år, vet verkligen vad det innebär att känna så. Ensamma i huset, trötta och ledsna på grund av den vanliga, deprimerande vardagsrutinen, fick de dock äntligen lite uppmärksamhet från fyra mycket speciella "kockar".

via: CNN

Polis och brottsbekämpande myndigheter bör även stötta medborgare som har det svårt och hjälpa dem vid behov. Ett koncept som de fyra italienska poliserna, som ingrep för att hjälpa Jole och Michele, verkligen bevisade. De två äldre människorna kände sig desperata på grund av sin ensamhet och hade vid tanken av att tillbringa ännu en kväll som många andra börjat gråta och skrika vilket oundvikligen lockade till sig grannarnas uppmärksamhet.

Snyftningarna och skriken var så höga att deras grannar trodde att de bråkade eller blivit överfallna och varnade polisen. Väl på plats upptäckte polisen att det inte var något av dessa saker, utan bara en man och en hustru som, ledsna och beklagande, beskrev att deras livssituation hade blivit ohållbar för polisen. Så, efter att ha ringt ambulansen för att kontrollera att de två makarnas hälsa var okej, beslutade de fyra poliserna sig för att kavla upp ärmarna och hjälpa till på ett mycket rörande sätt.

De ställde sig i köket och lagade middag åt Jole och Michele. En tallrik spaghetti med smör och ost och ett trevligt samtal gjorde att parets missnöje, åtminstone för en kväll, försvann eftersom poliserna tog hand om dem lindrades deras ensamhet  och vi hoppas att paret inte längre kommer att behöva hamna i sådana sorgliga situationer. Dessa poliser har garanterat gjort något som går bortom deras plikt och spridit lite hopp.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack