En resturang tar ut en "coronavirusavgift" efter det att den återöppnar, kunderna protesterar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En resturang tar ut en "coronavirusavgift"…
Den här mannen fick en genialisk idé på hur man kan plantera tomater i trädgården genom att använda en plasthink Banantårta, ett lite mer hälsosamt recept för att baka en hemmagjord tårta utan vetemjöl, socker och mjölk

En resturang tar ut en "coronavirusavgift" efter det att den återöppnar, kunderna protesterar

Av sofia
2.518
Advertisement

De ekonomiska följderna av coronaviruspandemin är numer kända över hela världen. Många människor har tvingats stanna hemma från sina jobb, eller ännu värre, blivit uppsagda. På samma sätt riskerar många kommersiella aktiviteter, stängda på grund av reglerna för social distansering och smittobegränsning att inte kunna öppna igen när situationen har återgått till det normala och detta är verkligen ett stort problem för många familjer.

Den kris som vi har upplevt och fortfarande upplever bör emellertid inte vara en möjlighet för att tjäna pengar på andras bekostnad, för att agera själviskt och för personlig vinning. Ett koncept som kanske inte är lika tydligt för den amerikanska restaurangen vi nu kommer att prata med dig om som efter återöppningen har infört en skatt är diskuterbar.

Vi befinner oss i Chicago på Harold's Chicken, en restaurang som, precis som många andra, verkligen inte har haft det lätt på grund av pandemin som har chockat hela världen och dess ekonomi. För cheferna på restaurangen var det inte lätt att öppna igen, med tanke på att de kämpade hårt för att inte stänga, vilket också gjorde att de tvingades minska arbetstimmarna för sina anställda och köpte råvaror till ökade priser.

Naturligtvis blev detta ett stort problem, men det motiverar dock inte direkt det tillägg som restaurangens kunder hittade på kvittot efter det att restaturangen öppnade igen. På den nedre delen av kvittot före totalsumman står det "Covid-19, 26%", vilket alltså är ett tillägg på priset "rättfärdigat" med detta namn.

Kunderna märkte genast denna extra skatt och naturligtvis var reaktionerna inte särskilt positiva. Faktum är att många protesterade mot avgiften i restaurangen i Chicago och bad om förklaringar och berättade historien för media. Restaurangens ägare förklarade tillägget på kvittot som nödvändigt med tanke på leverantörernas höjning av livsmedelspriserna. Trots detta verkar det ganska orättvist att kräva att kunderna ska betala ett tillägg i en situation som verkligen inte är enkel för någon och som absolut inte borde leda till ytterligare uppoffringar och utgifter för alla de människor som redan har det svårt.

Restaurangen har fått stark kritik och kommer troligtvis att drabbas av ett kraftigt bakslag på grund av detta val. Man kan ju bara hoppas att de i framtiden kommer att använda sitt sunda förnuft och att ingen försöker dra nytta av en situation som redan är komplicerad för alla.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack