9 användbara och orginella tips för att måla om gamla möbler och ge inredningen nytt liv - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
9 användbara och orginella tips för…
Antibakteriella våtservetter, hur man gör egna från vanliga våtservetter En 3-årig pojke räddar sin äldre granne som av misstag blivit fast i källaren i 3 dagar

9 användbara och orginella tips för att måla om gamla möbler och ge inredningen nytt liv

14 Maj 2020 • Av sofia
1.214
Advertisement

Det händer oss alla förr eller senare, att vi ser oss omkring hemma och känner en känsla av tristess och att vi tröttnat på vissa möbler och inredningsdetaljer. De kanske var vackra när vi köpte dem, men har liksom förlorat sin charm efter alla dessa års användning. Detta sker med många möbler, för att inte tala om slitage som lämnar sina spår från åren som gått. Så vad händer om vi inte vill ge bort dem eller köpa nya? Enkelt, man ändrar dem.

Du behöver faktiskt inte ens vara en skicklig snickare eller ha speciella färdigheter för att ge en ny touch åt de gamla möblerna i hemmet. Det finns många sätt man kan göra det på där man både spenderar lite och samtidigt uppnår stora resultat och här nedan vill vi föreslå några av dem. Genom att göra detta kommer vi inte bara att kunna återvinna en möbel som fortfarande kan fylla sin funktion och undvika slöseri, men samtidigt kommer vi att kunna ge ett nytt utseende och en ny "ungdom" till vår inredning. Missa inte dessa användbara tips och... låt fantasin flöda!

1. Vitt är en färg som alltid fungerar för att få något att se lite mer modernt ut, det ljusar upp och är alltid på modet!

image: Pinterest

2. Om du vill låta kreativiteten flöda, varför inte prova att handmåla dina möbler?

image: Pinterest
Advertisement

3. Om du har en gammal byrå som du inte längre gillar, prova att måla lådorna i olika färger. Resultatet talar för sig självt.

image: Pinterest

4. Välj rätt nyans när du målar dina gamla möbler. Du kan matcha dem med andra inredningsdetaljer såsom gardiner och väggar och skapa din egen personliga färg i färghandeln

image: lovegrowswild

5. Även om möbeln har en lite gammaldags stil kan du måla den i samma färg som väggen, exemplevis i någon "modern" färg som grå

image: Pinterest
Advertisement

6. I rätt miljö kan den även passa med en färg som ser lite "sliten" ut

7. Om du inte vill byta färg på din möbel kan du använda dig av stenciler för att göra mönster

image: Amazon
Advertisement

8. Låt fantasin flöda och var inte rädd för starka färger. På så sätt kan du sprida glädje även i de mest enformiga miljöer!

image: Pinterest

9. Låt oss inte glömma bort utemöblerna, då även dessa slits. Det räcker dock med lite färg för att helt förändra utseendet på terassen eller trädgården!

image: Pinterest

Innan du målar möblerna är det alltid bra att komma ihåg att noggrant ta bort färgen som redan finns på dem. Även om denna färg inte är särskilt skadad är det bättre att ta bort den med de specifika produkterna som du hittar i specialbutiker.
En annan viktig aspekt är att välja rätt färg. Akrylfärger med halvblank eller matt finish är att föredra framför oljefärger eftersom de täcker väl, torkar snabbt och inte avger någon stark lukt.

Nu när du fått alla dessa användbara tips, vad väntar du på? Ge ditt rum nytt liv genom att måla om några gamla möbler som du tröttnat på!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack