9 praktiska lösningar för att fräscha upp gamla förstörda möbler och få dem att se ut som nya igen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
9 praktiska lösningar för att fräscha…
Hembakat focacciabröd, det räcker med enbart 25 minuter i ugnen för att tillaga det I samband med karantänen erbjöd sig en man att rengöra gravstenarna på kyrkogårdarna som just nu är tomma

9 praktiska lösningar för att fräscha upp gamla förstörda möbler och få dem att se ut som nya igen

Av sofia
4.497
Advertisement

I våra hem finns det många föremål som vi använder dagligen, på ett "automatiskt" sätt, ibland utan att ens inse det. Dag efter dag är det oundvikligt att denna användning lämnar sina spår, särskilt på de saker som vi är mest i kontakt med och som vi använder oftare.

Trots våra ansträngningar, skötsel och vård är det omöjligt att behålla möblerna i nyskick och lyckas få dem att behålla samma utseende som de hade när vi köpte dem. Tiden gör att allt åldras och alla som sitter på missfärgade soffor, använder slitna köksskåp, bord och så vidare vet detta mycket väl. Men innan man springer och köper en ny möbel kan det vara bra att känna till en serie praktiska tekniker och knep för att ge möblerna sin ungdom tillbaka. Det här är gör-det-själv lösningar som dessutom är ganska billiga, perfekta för att försöka fräscha upp de gamla möblerna med en touch av kreativitet och modernitet.

1. Extra plattor är utmärkta för att klä in möbler

Många av oss har extra plattor i hemmet som inte har använts efter att man lagt golv eller renoverat. I stället för att spara dem i flera år och bara låte dem samla damm och ta upp onödig plats, varför inte återanvända dem för att försköna gamla möbler? Ett gammalt bord eller hyllor, till exempel, lämpar sig perfekt för detta ändamål.

2. Ta bort fläckar från soffor och fåtöljer med gips

image: Imgur

Vem sa att en gammal soffa eller en gammal fåtölj, när de har fläckar på ytan måste kläs om eller bytas ut? Naturligtvis kan situationen ibland vara så allvarlig att man inte kan rengöra den, men för alla andra situationer kan du försöka ta bort fett och oljig smuts med gipskritor genom att gnida på den. Med lite ansträngning och genom att sedan ta bort resterna med en fuktig trasa, kan fläckarna bli bara ett minne blott.

Advertisement

3. Gammal möbel? Ändra några detaljer

image: imgur/pneuman

Det händer alla att man inte längre gillar ett gammalt föremål eller en gammal möbel, som man kanske har haft i hemmet under en lång tid och som man aldrig ens gillade från början. Innan du kastar bort den eller ger bort den kan du dock försöka förändra några detaljer. Handtag, fötter, färg osv. det är inte svårt att modernisera och ändra utseendet på även de mest föråldrade sakerna. När allt kommer omkring räcker det med väldigt lite för att ändra mycket!

4. Måla om en gammal möbel

Om du har tid och vill "smutsa ner händerna lite", vad kan då vara bättre än att förnya de föremål som ser gamla ut med en ny färg? För möbler och inredningstillbehör kan du verkligen välja vilken färg du vill. Den nya färgen ger ett helt nytt utseende åt saker som du kanske inte längre gillar lika mycket som du brukade och det kommer att vara ett utmärkt sätt att återvinna och uttrycka din kreativitet.

5. Reparera rivmärken på soffor och fåtöljer i skinn

У нас выгодно реставрировать даже мебель! Сейчас действует акция - восстановление кресла за 2200 гривен (вместо 3000), дивана 5500 (вместо 7000). Торопитесь!

Pubblicato da Нова Майстерня su Mercoledì 15 marzo 2017

Det är inte sagt att en skinnsoffa eller fåtölj alltid måste bytas ut eller slängas när den fått repor. För att reparera dem finns det specifika kit som är mycket effektiva för att renovera dem. Om du är särskilt förtjust i dina begagnade möbler kan du åtminstone göra ett försök!

Advertisement

6. Rostiga möbler? Prova med citron

image: Pinterest

Genom att gnida en citronhalva på de rostiga delarna av möblerna och sedan rengöra med en fuktad svamp, kommer vi att kunna skapa en naturlig och effektiv behandling mot ytlig rost. Självklart avser denna metod de fall där rosten har bildats nyligen och där det inte redan är för sent. Ett smart tips för att fräscha upp möbler som vi inte vill göra oss av med!

7. Ett bord eller en möbel som förstörts blir en jätterolig svart tavla att rita på!

image: Pinterest

Den perfekta lösningen för att återvinna en gammal möbel och samtidigt underhålla barnen. Om en möbel eller ytan på ett soffbord till exempel är förstörd och du inte kan få tillbaka dess ursprungliga utseende, kan du applicera tavelfärg. Genom att göra det kommer det att bli en perfekt plats där dina barn kan rita och uttrycka sig!

Advertisement

8. Olja och vinäger för parkettgolvett

Som du vet är parkett ett mycket känsligt golv som behöver ständigt underhåll om du vill hålla det i gott skick. Risken att golvet förlorar färg och skadas lurar alltid bakom hörnet. För att hantera dessa oestetiska problem kan det vara användbart att prova en blandning av en fjärdedel olja och tre fjärdedelar vinäger, som hälls på en mjuk trasa för att sedan gnuggas på trägolvet.

9. Ännu en gör-det-själv lösning för repor på trä: valnötter!

Det är en mindre känd lösning men som ändå är värd att prova, särskilt på ytliga repor på trägolv eller möbler. Skala en valnöt och med själva nöten inuti gnuggar du den skadade delen. Sedan torkar du med en mjuk och fuktig trasa. Valnöten, som är ganska fet, kan gynna återställningen av repor på träet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack