5 gör-det-själv lösningar för att bleka kuddar som gulnat och göra dem hygieniskt rena utan att spendera för mycket - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
5 gör-det-själv lösningar för att…
Några smarta tips för att ta hand om dina orkidéer, en mycket vacker planta som dock även är mycket skör Squashchips - lätta, utan fett och enkla att tillaga i ugnen på bara några minuter

5 gör-det-själv lösningar för att bleka kuddar som gulnat och göra dem hygieniskt rena utan att spendera för mycket

Av sofia
7.181
Advertisement

Kuddar som gulnar är ett problem i många hushåll som många av oss tvingas hantera. Det är inte ovanligt att fodralen på våra älskade och mjuka "nackstöd", trots tvätt och skötsel, efter en tids användnig får en oestetisk gulaktig ton som det även är bra att ingripa på för att skydda vår hälsa.

Kuddfodral är visserligen viktiga att ha på våra kuddar men det kommer att vara svårt att de förhindrar att kuddar som används konstant blir gula med tiden. När allt kommer omkring talar vi om föremål som vi lägger våra huvuden på i timmar varje natt, varför det är grundläggande att hålla dem rena och fräscha, även för kvaliteten på vår sömns skull. Om vi inte kan få dem rengjorda professionellt kan det vara användbart att känna till något trick för att göra det själv, till mycket låga kostnader.

1. Citronsaft och varmt vatten
För att våra kuddar ska bli som nya räcker det med att pressa 6 citroner, hälla saften i en tillräckligt stor behållare med cirka 2,5 liter varmt vatten och doppa de gulnade kuddarna i ett par timmar. När de tagits ut kan du tvätta dem som vanligt med tvättmedel.
2. Vinäger och bikarbonat, universala produkter som är användbara även för kuddar
Dessa två produkter fungerar verkligen inom tusen olika användningsområden i hemmet. Även när det gäller gulnade kuddar kan det vara användbart att göra en blandning av 80 gram bakpulver och 125 ml vitvins vinäger. När de blandats kan du lägga kuddarna i tvättma dem torka i solen efter tvätten är mycket viktigt.
3. Citron och väteperoxid
Det är en variant av blekningsmetoden med citronsaft och varmt vatten. Här måste du fylla en skål med varmt vatten, tillsätt sedan 125 ml citronsaft och 250 ml väteperoxid. Blötlägg kuddarna i denna blandning i ungefär en timme, för att sedan tvätta dem i tvättmaskinen och låta dem torka i solen.

image: Pixabay

4. En blandning av tvättmedel och borax
Borax (natriumtetraborat) är en produkt som, om den används med vederbörlig försiktighet, är mycket användbar i hemmet. Även för gulnade kuddar kan det vara effektivt att blanda det med tvättmedel och andra "ingredienser" i tvättmaskinen även om det är viktigt att använda handskar och en skyddsmask när vi hanterar det. Blanda 200 gram tvättmedel, 80 gram borax, 250 ml maskinmedel, 250 ml klorfritt blekmedel och varmt vatten. Genom att lägga allt i tvättmaskinen borde detta fungera som ett effektivt blekmeddel, låt avslutningsvis allt torka i solen.
5.Tea tree olja tillsammans med lite bakpulver
10 droppar tea tree eterisk olja blandat med 80 gram bakpulver som strös ut jämnt på de gulnade kuddarna. Låt ligga i 45 minuter och sedan kan du ta bort allt, resultaten bör vara värt väntan!

Har du någonsin provat dessa gör-det-själv metoder mot gula kuddar? Är du redo att få dina kuddar att se ut som nya igen?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack