Ålderdomshemmet ger en 94-åring en kudde med hans avlidna frus ansikte på... han brister ut i tårar

av sofia

25 April 2020

Ålderdomshemmet ger en 94-åring en kudde med hans avlidna frus ansikte på... han brister ut i tårar
Advertisement

När vi tillbringar en livstid med den person vi valde att tillbringa vår ålderdom med, vet vi att det är äkta kärlek. Men när man blir gammal kan åren och sjukdomar sätta sina spår och göra att en av de två i paret dör och den andra överlever. Allt som blir kvar är minnet och kanske fotografierna på den man älskade. Ofta kan en bild av den avlidne partnerns ansikte göra att man påbörjar en rörande resa i minnet.

via BBC

Veteranen Ken Benbow som bor på ålderdomshemmet i Thistleton Lodge i England fick en av de vackraste gåvorna han kunde få. Vårdgivarna på åldershemmet gav honom en kudde som skildrade ansiktet av hans älskade Ada, som hade förlorat några år tidigare. Veteran Ken är 94 år gammal och var en brittisk marinsoldat under de senaste decennierna innan han gick i pension.

 
 

 

Advertisement

We know our residents are missing their loved ones at this time but let’s not forget those who sadly aren’t here with us anymore. Today, one of our lovely staff Kia Mariah Tobin gave Ken a pillow with his beloved wife on who we also cared for. Safe to say we all shed a tear with Ken today. Lots of love, your Thistleton Lodge family 🥰🥰 www.thetlchome.co.uk

Pubblicato da Thistleton Lodge su Sabato 18 aprile 2020

Ken hade varit gift med Ada i 71 år. Han pratade med The Lancashire Post i början av 2020 och avslöjade att han varit en soldat i marinen under andra världskriget, innan han började arbeta som säljare för ett jordbruksföretag i Garstang tillsammans med sin fru Ada 1946. I ett inlägg fullt av glädje på sin Facebook-profil, skrev personalen påThistleton Lodge: "Vi vet att våra invånare saknar sina nära och kära just nu, men låt oss inte glömma de som tyvärr inte längre finns hos oss. I dag gav en av våra anställda Kia Mariah Tobin Ken en kudde med en bild på hans älskade avlidna hustrus ansikte på. Vi ville bara berätta att vi alla fällt en tår med Ken idag. Med kärlek, din familj påThistleton Lodge."

En gåva full av tillgivenhet och kärlek till denna 94-åriga människa som levt med sin älskade Ada i 71 år av sitt liv. Vilken trevlig överraskning, Ken!

Advertisement