En kille som jobbar som pizzabud köper varje dag hundratals mackor för att donera dem till människor i svårighet

av sofia

26 April 2020

En kille som jobbar som pizzabud köper varje dag hundratals mackor för att donera dem till människor i svårighet
Advertisement

Coronaviruspandemin, förutom mycket smärta och lidande, lockar fram den bästa sidan hos många människor. Vi talar om alla de "osynliga" hjältar som utan fanfar och med stort mod gör sitt bästa med de medel de har för att göra situationen för de mindre lyckligt lottade mindre svår.

Bland dessa människor finns Raymond, en filippinsk pojke från Quezon City som levererar pizzor för den välkända kedjan Pizza Hut. Livet har aldrig varit enkelt för honom. Med tre barn, en arbetslös hustru och ytterligare ett barn på väg, lyckades han dock sticka ut från mängden för sin otroligt generösa gest.

via Raina Ominga/Facebook

Advertisement

Varje dag åker Raymond till Raina's bakery i San Juan del Monte och köper hundratals smörgåsar och bakverk och betalar ur egen ficka. Vem köper han dem till? Jo, till dem som behöver det mest och i synnerhet för hans stads hemlösa, för vilka den perioden vi upplever just nu inte alls är lätt att hantera.

Ägaren till bageriet berättade historien om Raymond för omvärlden eftersom hon berördes djupt av denna medmänskliga, altruistiska och generösa gest. Killen förklarade sedan att han som ung led av hunger och att det var just detta som motiverade honom till att göra gott för dem som nu behöver det allra mest så gott han kan.

Advertisement

«När jag levererar mat till hemlösa är det inte ovanligt att de blir rörda av min gest - berättar Raymond - många av dem har inte ätit på flera dagar. Jag hjälper dem och förväntar mig ingenting i gengäld." När hans arbetsgivare fick reda på vad killen gjorde, beslutade han sig för att belöna honom med en lönebonus och många väjer även att donera till honom så att han kan fortsätta sitt viktiga arbete.

Att hjälpa andra är ju ofta något som kan få även oss själva att må bättre. När du förstår detta koncept kan du hitta en god balans, säker på att du agerar för andras bästa och att andra kommer att finna tröst på grund av din vänlighet. I ett så känsligt ögonblick, när vi alla är prövade på grund av den fruktansvärda fienden vid namn coronavirus, är detta utan tvekan ett exemplariskt beteende. Bra jobbat Raymond!

Advertisement