Gör-det-själv skyddsmasker: ett enkelt projekt för att göra din egen med bara några få enkla steg

av sofia

25 April 2020

Gör-det-själv skyddsmasker: ett enkelt projekt för att göra din egen med bara några få enkla steg
Advertisement

En av följderna av den globala pandemin som orsakas av Covid-19 är den etiska skyldigheten. I vissa länder i världen är det redan obligatorisk enligt lag, att bära skyddsmasker i sociala sammanhang eller på offentliga platser, detta för att skydda oss själva och andra från en infektion. Naturligtvis innebär detta att maskerna har tagit slut på apotek och återförsäljare runt om i världen. Så vad gör man då?

via Lady Mau Vlog

Advertisement
Lady Mau Vlog

Lady Mau Vlog

Det finns olika gör-det-själv-metoder för att göra skyddsmasker med filter även hemma. Det du behöver för att göra en egen är verkligen lätt att få tag i precis som de visar i videon som vi hämtat inspiration från:

Ett pappersark
En sax och en hobbykniv
En penna eller markör
Bitar av en färgad plastduk
Påsnitar
Färgade strumpbyxor

Själva skapandet av skyddsmasken är enkelt: ta pappersarket och rita en rundad rektangel och klipp sedan ut den. Ta sedan bitarna av plastduken, vänd den ofärgade sidan uppåt och rita sedan av formen av den rundade rektangeln som tidigare erhållits från pappersarket.

Advertisement
Lady Mau Vlog

Lady Mau Vlog

Därefter tar du ett par nylonstrumpor och gör tunna remsor, töjer ut dem lite med händerna och rullar ihop dem, som om de var gummisnoddar. Du behöver fyra elastiska band för varje mask du gör. Rita sedan två prickar på sidorna av mallen i vilka du sedan gör hål.
 
Trä påsnitarna genom hålen och låt dem komma ut på andra sidan och rulla sedan gummibanden runt påsnitarna. Detta är det sista steget för att ha en mask hemma som både sitter bra i ansiktet och kan tvättas. Enkelt, eller hur?
 

Advertisement