En 88-årig man hyr en lyftkran för att kunna ge sin fru en kärleksförklaring genom ett fönster under den obligatoriska isoleringen

av sofia

21 April 2020

En 88-årig man hyr en lyftkran för att kunna ge sin fru en kärleksförklaring genom ett fönster under den obligatoriska isoleringen
Advertisement

Det finns människor för vilka coronaviruspandemin gör livet lite svårare än normalt. Vi talar till exempel om äldre människor för vilka vardagslivet redan i normala situationer inte är lätt, fullt av problem, uppoffringar och ensamhet. Nu, med den pågående spridningen och behovet av isolering och social distansering, riskerar allt detta att försämras avsevärt.

Vissa känslor lyckas emellertid övervinna både hinder och karantän på ett underbart sätt. Nick Avtges, en 88-årig man som har förtrollat hela världen med sin fantastiska lärdom om äkta kärlek genom att förmedela ett mycket speciellt budskap om närhet till sin fru som bor på ett vårdhem, vet detta mycket väl.

via Daily Mail

Advertisement
Elaine/Twitter

Elaine/Twitter

Kanske är det verkligen så att sann kärlek kan övervinna allt, även och kanske speciellt i de mest komplexa stunderna. När vi tittar på vad Nick gjorde har vi nästan svårt att tro det. Han och Marion har varit gifta i 61 år och är fortfarande lika förälskade som första dagen. Pandemin och isoleringen från covid-19 har visserligen delat dem, men bara fysiskt. I sina hjärtan är de mer enade än någonsin och mannens gest bevisar det verkligen.

Advertisement

Med hjälp av sin dotter och en vän hyrde han en bogserbil med en lyftkran på och åkte upp till fönstret på rummet där Marion bor och tittade in utifrån för att bevisa hur stark och levande hans kärlek till henne var.

Med skyddsmask, handskar och alla nödvändiga försiktighetsåtgärder åkte Nick upp till byggnadens tredje våning med ett meddelande till sin fru i sina händer: "Jag älskar dig, hjärtat." Bara några få enkla ord som dock sammannfattar mannens känslor på ett mycket starkt sätt. Kvinnan blev mycket rörd och placerade sin hand på fönsterglaset, precis där hennes man höll sin.

Elaine/Twitter

Elaine/Twitter

En så stark kärlek övervinner både åldrande och svåra situationer och med en nypa galenskap valde Nick att visa detta både för Marion och för hela världen. Det har nog aldrig varit så viktigt och värdefullt som nu, i en stund då framtiden verkar oviss, att visa de människor vi älskar vår närhet.

Advertisement