En 6-årig pojke ber på knä på en övergiven gata, hans enda önskan är att coronaviruset tar slut

av sofia

18 April 2020

En 6-årig pojke ber på knä på en övergiven gata, hans enda önskan är att coronaviruset tar slut
Advertisement

Coronavirusepidemin skördar sina offer över hela världen och i många länder har man vidtagit restriktiva åtgärder för att begränsa smitta. Peru är ett av många länder som försöker bemöta nödsituationen på bästa sätt genom stängning av skolorna, massiv närvaro av brottsbekämpande myndigheter på gatan och utegångsförbud från sex på kvällen till fem på morgonen. De som är troende vädjar till en gudomlig och överlägsen närvaro i hopp om att det kommer att komma en positiv signal från "ovan" och det är just det som det peruanska barnet på fotot som har setts runt om i världen hoppas på. Han är 6 år och ber intensivt på en öde gata utanför sitt hem.

via Facebook / Claudia Alejandra Mora Abanto

Calle Junín, Guadalupe, La Libertad, Perú Lunes 13 de abril | 8 pm Les cuento la historia de esta foto que tomé hace...

Pubblicato da Claudia Alejandra Mora Abanto su Lunedì 13 aprile 2020

Knäppta fingrar och blicken uppåt - det är Alen Castañeda Zeladas bön, en 6 år gammal pojke som vill be Gud att stoppa Coronaviruset. Människorna i grannskapet hade samlats för att be, "för att be Gud om hjälp i den nödsituation vi just nu upplever" och i stunden före ögonblicket när alla lämnar sina hem för att be med ett tänt ljus, passade fotografen Claudia Alejandra Mora Abanto på att stjäla några bilder med sin kamera. Det var i det ögonblicket som hon såg Alen be och fotade honom. Enligt vad fotografen berättar frågade hon pojken vad han bad för och han svarade oskuldsfullt att han bara ville önska sig något av Gud, men att han var tvungen att gå ut eftersom det var för mycket ljud i hans hus och att Gud inte skulle ha besvarat hans bön.
 
Vi kommer snart att kunna gå ut igen och kommer att ha förändrats av denna erfarenhet. Men vi kommer att kunna dela den genom att krama om varandra igen.
 

Advertisement