En läkare förlorar tillfälligt vårdnaden om sin dotter på grund av att hon arbetar med covid-19 patienter

av sofia

18 April 2020

En läkare förlorar tillfälligt vårdnaden om sin dotter på grund av att hon arbetar med covid-19 patienter
Advertisement

I ett nödläge som det vi just nu upplever och har upplevt på grund av utbrottet av coronaviruset har lett till att vi hyllar läkare och sjuksköterskor som ständigt kallas "hjältar" nuförtiden. Det är inte en lätt period för läkare och sjukhuspersonal runt om i världen. Förutom att vara en läkare som arbetar i Miami är Dr. Theresa Greene också en ensamstående mamma. I samband med händelserna relaterade till Covid-19 och de fruktansvärda följderna av viruset, beslutade domaren att tillfälligt ta ifrån henne vårdnaden om hennes dotter som hon fram tills dess delades med sin exman, Eric Greene.

via CNN

Dr. Theresa Greene (photo), a divorced mother of one, is a Florida Emergency Room Nurse on the front lines fighting the...

Pubblicato da Ralph Carbone su Sabato 11 aprile 2020

Dr. Greene ansåg att domarens dom var diskriminerande, medan den i själva verket endast är till för att skydda de inblandade människornas hälsa och intressen. Paret har varit skilda i 2 år och båda föräldrarna delar på vårdnaden om dottern. Theresa Greene är dock övertygad om att om hon och hennes man fortfarande varit lyckligt gifta, skulle ingen ha hindrat henne från att komma hem varje kväll och krama om sin dotter, även i en situation som den vi just nu går igenom.

"Jag tycker att det inte är rättvist. Det är grymt att be mig välja mellan min dotter och den ed som jag har tagit som läkare" sa kvinnan, "jag kommer inte att överge mitt team och jag kommer inte att överge de patienter som räknar med mig för att överleva, men det är fortfarande tortyr."

Advertisement

Dr. Theresa Hawkins Greene from Miami has temporarily lost custody of her child for fighting the Coronavirus. She...

Pubblicato da Rabih Namani su Martedì 14 aprile 2020

Medan Theresa är på jobbet, tillbringar den fyra år gamla dottern vanligtvis sina dagar med sin pappa. Dr. Greene erkänner att situationen är farlig, men ser till att hon vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att undvika att drabbas av coronaviruset. Nu vet hon inte när hon kommer att kunna se sin dotter personligen igen - som emellertid inte förstår de händelser och anledningar som har gjort att hon tvingats skiljas från sin mamma- eftersom det fortfarande inte finns några tillförlitliga uppgifter om när pandemin kommer att upphöra.

Den här mamman kommer garanterat att ha mycket tid att ta igen med sin dotter.

Advertisement