En 102-årig farmor hoppar fallskärm för tredje gången och slår världsrekord

av sofia

20 April 2020

En 102-årig farmor hoppar fallskärm för tredje gången och slår världsrekord
Advertisement

Det är aldrig för sent för att uppleva äventyr utöver det vanliga och att fortfarande känna en rysning längs ryggraden. Den modiga Irene O'Shea vet detta mycket väl eftersom hon när hon var 100 år gammal, för första gången i sitt liv, ville uppleva ett otroligt äventyr, nämligen att hoppa fallskärm. Hon gjorde detta inte bara en gång, utan tre gånger och satte därmed åldersrekord i fallskärmshoppning i Australien, där hon bor.

via 10 Daily

Advertisement

Congratulations to Irene O'Shea and the team here at SA Skydiving on setting a new World Record yesterday. Irene became...

Pubblicato da SA Skydiving su Domenica 9 dicembre 2018

Irene O'Shea har en son, fem barnbarn och 11 barnbarn. Hennes yngre dotter, Shelagh dog av motorneuronsjukdom vid 67-års ålder, så Irene ville samla in pengar för forskning om motorneuronsjukdom i hennes minne. Kanske beror det på att hon i sitt liv alltid har velat utplåna den rädsla och det familjetrauma som alltid har åtföljt henne, men Irene har alltid varit en sportig kvinna som känt sig mycket yngre än sin anagrafiska ålder.

Som 100-åring var hon den äldsta kvinnan i Australien som hoppade fallskärm, ett rekord som hon ville upprepa året efter, men hon nöjde sig inte med det utan ville ta världsrekord i fallskärmshoppning. Vid 102-års  ålder slog hon Kenneth Meyers rekord.

Advertisement
SA Skydiving/Facebook

SA Skydiving/Facebook

Faktum är att Meyer var 102 år och 172 dagar gammal när han slog världsrekord i fallskärmshoppning, men den ungdomliga Irene bestämde sig för att slå honom. Den 9:e januari 2018, 102 år gammal och 192 dagar utmanade hon ödet och tack vare det australiska teamet på SA Skydiving, gick hon till historien.

Det är aldrig för sent för att uppleva ett unikt och oupprepbart äventyr, även om du är över 100 år gammal och detta vet farmor Irene O'Shea mycket väl!

Advertisement