Detta par som är gift sedan 52 år tillbaka och som delats av coronaviruset återförenas i en rörande kram

av sofia

16 April 2020

Detta par som är gift sedan 52 år tillbaka och som delats av coronaviruset återförenas i en rörande kram
Advertisement

Många människor runt om i världen har tvingats möta den svåra situation som coronaviruset orsakat sedan flera månader tillbaka. Det råder ingen brist på kritiska och svåra situationer, liksom historier som lyckligtvis lyckas ge oss lite hopp då och då. Detta är till exempel fallet med de italienska makarna Giorgio och Rosa som varit tillsammans i över ett halvt sekel och har separerats för första gången just på grund av den fruktansvärda pandemi som pågår.

Tack vare vänligheten och tillgivenheten hos läkarna som behandlar dem, fick paret emellertid äntligen omfamna varandra och denna speciella stund förevigades med en bild som rörde många människor.

via ASST Cremona/Facebook

Advertisement

52 år tillsammans är en riktigt lång period och det är inte svårt att förstå svårigheterna som ett sådant par kan uppleva i ett mycket smärtsamt ögonblick. Så var det för Giorgio och Rosa, när mannen lades in på sjukhuset i Cremona för covid-19 och kvinnan, dagar senare, var tvungen att genomgå en operation på samma anläggning.

Parets separation, som brukade dela allt, var oundviklig och sorgen tog snart överhanden. Läkarna på sjukhuset sa att Giorgio upprepade gånger hade uttryckt sin smärta för att han inte kunde träffa sin fru, så när hälsotillståndet hade förbättrats beslutade sig läkarna för att ge makarna en mycket speciell överraskning.

Advertisement

Fotot, som delats på Facebook, är en av de bilder som "säger" mer än tusen ord. Giorgio och Rosa möttes i en kram som berörde all närvarande vårdpersonal, såväl som många människor på nätet starkt.

Ömhet, kärleksfulla ord och bekräftelsen om att de båda var vid god hälsa gjorde att man och hustru fick uppleva en oförglömlig stund tillsammans och det blev så även för dem som gett dem denna fantastiska gåva. Tyvärr har de inte blivit utskrivna tillsammans. Rosa har fått återvända hem, men Giorgio kommer fortfarande att tvingas tillbringa några dagar på sjukhuset. Vi är dock övertygade om att deras återförening kommer att ske så snart som möjligt och att det kommer att vara ett magiskt ögonblick. Mitt i all denna smärta har berättelser som denna den otroliga förmågan att få oss på bättre humör!

Advertisement