Flickan vill klappa en terapihund, men de svarar nej, mamman blir arg och hotar med att ringa polisen

av sofia

14 April 2020

Flickan vill klappa en terapihund, men de svarar nej, mamman blir arg och hotar med att ringa polisen
Advertisement

Terapihundar och ledarhundar är riktiga skyddsänglar som ofta utgör skillnaden mellan liv och död. De utbildas för att förutspå eventuella inkommande kriser, att lugna den människa som de ansvarar för i fall den får ångest eller panik och hjälpa till vid fall eller olyckor. Kort sagt, dessa hundar utför ett riktigt jobb och måste därför behandlas med extrem respekt. Att distrahera dem för att klappa dem kan innebära att äventyra livet för den person de tar hand om.

Det här är viktiga regler som kvinnan i den här videon inte kände till eller som hon medvetet struntade i, vilket utlöste en situation som inte slutade på ett särskilt trevligt sätt.

via weloveanimals.me

Advertisement
YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

Från det man ser i videon, under en tur i ett köpcentrum i Pittsburgh, Pennsylvania, ville kvinnans dotter närma sig för att klappa en terapihund, men tränaren hade på ett mycket beslutsamt sätt sagt nej. Hundarna befann sig i köpcentret för att träna i en tätbefolkad miljö och tanken var att de inte skulle ha någon kontakt alls med förbipasserande människor. I stället för att be om ursäkt och gå därifrån, eftersom det dessutom stod att man inte fick klappa hundarna, började den unga mamman att tjafsa och sa att hon hade behandlats på ett otrevligt och oförskämt sätt.

Advertisement
YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

Förklaringarna från föreningen verkade inte vara till någon nytta. Vid ett tillfälle sa kvinnan till och med att hon tänkte vända sig till polisen eller kontakta ledarna för föreningen, för att tala om hur hon hade blivit behandlad.
 
Lyckligtvis fattade kvinnan till slut ett förnuftigt beslut, kanske för att hon insåg att det hon gjorde bara vara pinsamt och gick äntligen därifrån. Förhoppningsvis kommer denna episod att bli en läxa, på samma sätt som vi aldrig bör prata med en busschaufför för att inte distrahera henne eller honom, så bör man även komma ihåg att terapihundar inte bör klappas.
 

Advertisement